Smak: Ett fruktigt och ungdomligt vin. Smaken har inslag av plommon, svarta vinbär, lakrits och vanilj.

Framställning: Yellow Tail framställs av 70% Cabernet Sauvignon och 30% Merlot. Druvorna jäser tillsammans med skalen och i kontakt med ek. Temperaturen hålls hög under jäsningen för att utvinna maximalt med färg och tanniner.

South Eastern Australia: I vinsammanhang fungerar South Eastern Australia som benämning på ett mycket stort område, innefattande Victoria, New South Wales, South Australia och till och med Tasmanien. Klimat, jordmån och andra förutsättningar skiljer sig naturligtvis mycket inom detta väldiga område, där man också producerar vitt skilda druvor som röda Shiraz, Mourverdre, Cabernet och Grenache och vita Semillon, Chardonnay, Riesling och Sauvignon Blanc. Ursprungsbeteckningen används kanske oftast för billigare bordsviner, men möjligheten att välja från vitt skilda regioner ger också potential till framställning kvalitetsviner med helt unik karaktär.

Casella Wines: Casella Wines är en häpnadsväckande framgångssaga och något av modern vinhistoria. Den började med att Filippo och Maria Casella 1957 immigrerade från Sicilien och köpte en farm i Riverina regionen i New South Wales och har idag lett fram till Australiens största vinexportör. Firman har sitt säte i Yenda, och omkring en tredjedel av druvorna kommer fortsatt från Riverina medan resten hämtas från andra delar av sydöstra Australien. Med fruktdrivna viner och ett tydligt varumärke har man har rönt stora kommersiella framgångar med Yellow Tail, som idag är det mest importerade vinet i USA, Tyskland, Italien och Norge. Anläggningarna i Yenda är naturligtvis dimensionerade för att hantera sådana volymer. Man kan idag buteljera 36000 flaskor per timma!

Vinjournalen.se rekomenderar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy