Med största delen syrah och en liten del merlot är detta ett ungdomligt vin som framför allt kan beskrivas som fruktig. Har du saknat goda rödviner från Bulgarien till fördelaktiga priser kommer detta praktexemplar garanterat att fylla tomrummet. Följande aromer kan urskiljas ur vinet:

  • Mörka bär
  • Plommon
  • Lakrits
  • Viol
  • Peppar

Vinets ungdom och fruktighet gör det till en passande kompanjon till många olika sorters kötträtter. Lamm och fläskkött och även en del rätter med nötkött är exempel på smaker som gärna får stå på bordet. Se bara till att rätten du äter inte är alltför mustig och tung eftersom det då kan krävas ett kraftigare vin.
Bulgarien är ett mycket intressant vinland som är i ropet just nu. Soli Syrah produceras av moderna Edoardo Miroglio Eood i Trakien som är ett av de främsta vinområdena i landet. Förutom syrah och merlot odlas på vingården de blå druvsorterna cabernet sauvignon, pinot noir, cabernet franc, mavrud, rubin, melnik och boucquet. De vita vinerna är framställda på råvarorna chardonnay, sauvignon blanc, gewurztraminer, muscat ottonel, viognier och riesling.
Är du intresserad av att återupptäcka bulgariskt rödtjut när det är som bäst är det definitivt en flaska Soli Syrah du bör köpa med dig hem. Du kommer att bli en trevlig smakupplevelse rikare, utan att din plånbok blir särskilt mycket tunnare – vad mer kan man begära av ett vin? Dessutom passar det till det mesta, vill du dricka det som det är utan att äta något till kommer du inte heller bli besviken. Sammanfattningsvis kan vi säga att detta är ett bra vin för de flesta tillfällen, men det är fortfarande långt ifrån neutralt och tråkigt. Finns att köpa på Systembolaget, artikelnummer 2224.

Vinjournalen.se rekomenderar

Test: Soli Syrah

Test: Soli SyrahFaktarutaRelaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy