Vitt vin från Bulgarien

En komplett och uppdaterad vinguide för Bulgariska Vita viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Vitt vin från Bulgarien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Vita Bulgariska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Bulgariska Vita viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Bulgariska Vita viner.

Filter

Filters

 

Vintips Vitt Vin från olika regioner i Bulgarien

Bulgariens vita viner

Bulgarien är känt för att producera aromatiska vita viner med frisk syra och ljUSA fruktiga smaker. En av de mest kända bulgariska vita vinerna är Chardonnay, som ofta åldras i ekfat och har smaker av tropisk frukt, vanilj och en antydan av kryddor. Andra bulgariska vita viner inkluderar Sauvignon Blanc, som har en frisk syra och smaker av gröna äpplen, grapefrukt och en antydan av gräs, och Riesling, som är känt för sina blommiga toner och smaker av citrusfrukter och stenfrukter. Bulgariska vita viner är en utmärkt matchning för skaldjur, fågelrätter och sallad.

Tips – Vår Vinguide för Vita viner från Bulgarien

Vanliga frågor om Vitt Viner från Bulgarien
 • Vilka regioner i Bulgarien producerar vita viner?

  Några av de bästa vita vinerna i Bulgarien produceras i Thracian Valley, Donau Plain, Svarta havsregionen och Rose Valley.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för vita viner i Bulgarien?

  Några av de viktigaste vita druvsorterna i Bulgarien är Tamianka, Chardonnay, Riesling och Sauvignon Blanc.

 • Vilket är det mest populära vita vinet i Bulgarien?

  Det är svårt att avgöra det mest populära vita vinet i Bulgarien eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men en av de populära vita vinerna i Bulgarien är Chardonnay, Sauvignon Blanc och Muscat Ottonel.

 • Vilken typ av vin är Bulgarien känt för?

  Bulgarien producerar främst röda viner, med den lokala druvan Mavrud som ett populärt val, såväl som Cabernet Sauvignon och Merlot.