Rött vin från Bulgarien

En komplett och uppdaterad vinguide för Bulgariska Röda viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rött vin från Bulgarien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Röda Bulgariska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Bulgariska Röda viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Bulgariska Röda viner.

Filter

Filters

 

Alla Rött Viner från Bulgarien

Vintips Rött Vin från olika regioner i Bulgarien

Bulgariens röda viner

Bulgarien har en lång historia av vinframställning och producerar några utmärkta röda viner. Det mest kända bulgariska röda vinet är Melnik, som är gjort på Melnik-druvan och är känt för sin rika, fylliga smak. Andra bulgariska röda viner inkluderar Mavrud, ett vin med en djup rubinröd färg och smaker av svarta frukter och kryddor, och Rubin, en blandning av Syrah och Nebbiolo-druvor. Bulgariens röda viner lagras ofta på ekfat, vilket kan ge dem ytterligare komplexitet och djup. Dessa viner är en utmärkt matchning för rika, köttrika rätter och mustiga grytor.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Bulgarien

Vanliga frågor om Rött Viner från Bulgarien
 • Vilka regioner i Bulgarien producerar röda viner?

  Några av de bästa rödvinerna i Bulgarien produceras i Thrakiska dalen, Svarta havsregionen, Donauslätten och Rosendalen.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för röda viner i Bulgarien?

  Några av de viktigaste röda druvsorterna i Bulgarien är Rubin, Mavrud, Melnik och Pamid.

 • Vilket är det mest populära röda vinet i Bulgarien?

  Det är svårt att avgöra vilket det mest populära rödvinet i Bulgarien är eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men en av de populära rödvinerna i Bulgarien är Mavrud.

 • Vilken typ av vin är Bulgarien känt för?

  Bulgarien producerar främst röda viner, med den lokala druvan Mavrud som ett populärt val, liksom Cabernet Sauvignon och Merlot.