Smak: Ett torrt ungdomligt och fruktigt vin. Inslag av fat, mango, papaya och citrus.

Framställning: Regatta Bay framställs till 100% av Chardonnay som av många anses som den absolut bästa druvan för vita viner. Chardonnay är relativt lättodlad och har därför spridit sig över världen från ursprunget i Bourgogne. Den ger ofta fruktiga och smakrika viner med smörtoner, äpple och citrus, men karaktären avgörs slutligen av var den odlas.

South Eastern Australia: I vinsammanhang fungerar South Eastern Australia som benämning på ett mycket stort område, innefattande Victoria, New South Wales, South Australia och till och med Tasmanien. Klimat, jordmån och andra förutsättningar skiljer sig naturligtvis mycket inom detta väldiga område, där man också producerar vitt skilda druvor som röda Shiraz, Mourverdre, Cabernet och Grenache och vita Semillon, Chardonnay, Riesling och Sauvignon Blanc. Ursprungsbeteckningen används kanske oftast för billigare bordsviner, men möjligheten att välja från vitt skilda regioner ger också potential till framställning kvalitetsviner med unik karaktär.

Mero Wines: Mero Wines bedriver import, marknadsföring och försäljning av alkoholhaltiga drycker. Firman ingår i Viva Wine & Spirit Group, en av de största aktörerna på den svenska restaurangmarknaden.

Vinjournalen.se rekomenderar

Caveau des Jacobins Chardonnay

Caveau des Jacobins Chardonnay

Artikel:2292Volym:750 ml
Pris135 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJura och SavoieÅrgång2020ProducentCaveau des Jacobins/Chateau BéthanieDruvor100 % ChardonnayAlkohol13 %

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy