Hem » Vin Tester » Regatta Bay Chardonnay (nr 6295)

Regatta Bay Chardonnay (nr 6295)

Smak: Ett torrt ungdomligt och fruktigt vin. Inslag av fat, mango, papaya och citrus.

Framställning: Regatta Bay framställs till 100% av Chardonnay som av många anses som den absolut bästa druvan för vita viner. Chardonnay är relativt lättodlad och har därför spridit sig över världen från ursprunget i Bourgogne. Den ger ofta fruktiga och smakrika viner med smörtoner, äpple och citrus, men karaktären avgörs slutligen av var den odlas.

South Eastern Australia: I vinsammanhang fungerar South Eastern Australia som benämning på ett mycket stort område, innefattande Victoria, New South Wales, South Australia och till och med Tasmanien. Klimat, jordmån och andra förutsättningar skiljer sig naturligtvis mycket inom detta väldiga område, där man också producerar vitt skilda druvor som röda Shiraz, Mourverdre, Cabernet och Grenache och vita Semillon, Chardonnay, Riesling och Sauvignon Blanc. Ursprungsbeteckningen används kanske oftast för billigare bordsviner, men möjligheten att välja från vitt skilda regioner ger också potential till framställning kvalitetsviner med unik karaktär.

Mero Wines: Mero Wines bedriver import, marknadsföring och försäljning av alkoholhaltiga drycker. Firman ingår i Viva Wine & Spirit Group, en av de största aktörerna på den svenska restaurangmarknaden.

Frågor och svar:

Vilken druva används för att framställa Regatta Bay Chardonnay?

Regatta Bay Chardonnay framställs till 100% av Chardonnay-druvan.

Vilka smaker kan man förvänta sig av Regatta Bay Chardonnay?

Regatta Bay Chardonnay har en torr, ungdomlig och fruktig smak med inslag av fat, mango, papaya och citrus.

Varifrån kommer Regatta Bay Chardonnay?

Regatta Bay Chardonnay kommer från South Eastern Australia, som är ett mycket stort område som innefattar flera delstater och regioner.

Vilken typ av viner brukar produceras i South Eastern Australia?

I South Eastern Australia produceras både röda och vita viner, med druvor som Shiraz, Cabernet, Grenache, Semillon, Chardonnay, Riesling och Sauvignon Blanc.

Vilken typ av företag är Mero Wines?

Mero Wines är ett företag som bedriver import, marknadsföring och försäljning av alkoholhaltiga drycker, och ingår i Viva Wine & Spirit Group som är en av de största aktörerna på den svenska restaurangmarknaden.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.