Hem » Vin Tester » Jacob’s Creek Shiraz Cabernet (2066)

Jacob’s Creek Shiraz Cabernet (2066)

Smak:Smaken kan beskrivas som stabil och aningen bränd med inslag av skogsbär, mynta och saltlakrits och passar till de flesta grillade rätter med nöt och fläsk.

Framställning:Vinet är framställt av en blandning av druvorna Shiraz och Cabernet Sauvignon. Denna druvmix är framför allt populär bland de nyare vintillverkarna från varma regioner som Australien och Sydafrika. Druvorna krossas efter skörd och jäses på stora fat där man tillsätter jäst för att förvandla sockret till alkohol. Därefter lagras vinet på ekfat.

South Eastern Australia:Som de flesta andra viner från Australien är Jacob’s Creek Shiraz Cabernet märkt ”SE”, vilket refererar till South Eastern Australia. I denna region som man i första hand nämner i samband med vintillverkning ingår South Australia, New South Wales, Victoria och Tasmanien, alltså hela sydöstra Australien som täcker en tredjedel av landsytan. När det gäller rödvin från denna region är druvorna Merlot, Shiraz och Cabernet Sauvignon som används och gärna en kombination av dessa. Den stora landytan med dess omväxlande klimat och natur tillåter många olika druvsorter att frodas, dock är all odling starkt beroende av konstbevattning.

Orlando Wines:Varumärket Jacob’s Creek ägs och produceras av Orlando Wines som så tidigt som 1847 planterade den första vinrankan vid bäcken Jacob’s Creek. Mer än ett århundrade senare, år 1976, släpptes det första vinet under varumärket med samma namn. Då handlade det om en Shiraz Cabernet Malbec som utstakade vägen för många olika druvkombinationer. Idag exporteras olika typer av viner från detta varumärke till över 60 länder runt om i världen. Orlando var den första kommersiella vinproducenten i Barossa Valley-distriktet som än idag i första hand förknippas med Jacob’s Creek.

Frågor och svar:

Vilka druvor används för att framställa Jacob’s Creek Shiraz Cabernet?

Vinet är framställt av en blandning av druvorna Shiraz och Cabernet Sauvignon.

Vilken smakprofil har Jacob’s Creek Shiraz Cabernet?

Smaken kan beskrivas som stabil och aningen bränd med inslag av skogsbär, mynta och saltlakrits och passar till de flesta grillade rätter med nöt och fläsk.

Vilken region i Australien är Jacob’s Creek Shiraz Cabernet märkt från?

Vinet är märkt ”SE”, vilket refererar till South Eastern Australia, som inkluderar South Australia, New South Wales, Victoria och Tasmanien.

Vilket företag äger och producerar Jacob’s Creek?

Varumärket Jacob’s Creek ägs och produceras av Orlando Wines.

Vilket år släpptes det första vinet under varumärket Jacob’s Creek?

Det första vinet under varumärket Jacob’s Creek släpptes år 1976 och var en Shiraz Cabernet Malbec.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.