Smak:Smaken av detta vin karakteriseras främst av mineraler och citrus. Andra tendenser man som går att urskilja är smak av äpplen och viss rökighet.
Framställning:Denna Chablis är framställd av chardonnay. Det är vanligt att det finns en viss smak av ekfat i chardonnayviner men denna är lagrad i ståltank och har alltså en smak som går mer åt mineralhållet.
Chablis:Chablis är den nordligaste delen i det större vindistriktet Bourgogne i Frankrike. Mest kända är de för sina regionspecifike chardonnay- och pinot noirviner. Områdets viner är kända för dess strama flintasmak som reflekterar den fossilrika jorden. Det kyliga klimatet gör chardonnaydruvorna producerar ett syrligare, mindre fruktigt vin. Då de lagras i ståltankar kan smaken uppfattas som något ”stålig” utan spår av ek, till skillnad från många chardonnayviner från andra områden. Troligtvis började viner tillverkas i runt vad som idag är Chablis redan på romartiden, om inte förr.
Jean de Chaudenay: