Chablis Jean de Chaudenay (2430)

Smak:Smaken av detta vin karakteriseras främst av mineraler och citrus. Andra tendenser man som går att urskilja är smak av äpplen och viss rökighet.

Framställning:Denna Chablis är framställd av chardonnay. Det är vanligt att det finns en viss smak av ekfat i chardonnayviner men denna är lagrad i ståltank och har alltså en smak som går mer åt mineralhållet.

Chablis:Chablis är den nordligaste delen i det större vindistriktet Bourgogne i Frankrike. Mest kända är de för sina regionspecifike chardonnay- och pinot noirviner. Områdets viner är kända för dess strama flintasmak som reflekterar den fossilrika jorden. Det kyliga klimatet gör chardonnaydruvorna producerar ett syrligare, mindre fruktigt vin. Då de lagras i ståltankar kan smaken uppfattas som något ”stålig” utan spår av ek, till skillnad från många chardonnayviner från andra områden. Troligtvis började viner tillverkas i runt vad som idag är Chablis redan på romartiden, om inte förr.

Jean de Chaudenay:

Frågor och svar:

Vilken smakkaraktär har Chablis Jean de Chaudenay?

Smaken av detta vin karakteriseras främst av mineraler och citrus, med tendenser av äpplen och viss rökighet.

Vilken druva används för att framställa Chablis Jean de Chaudenay?

Chardonnay används för att framställa detta vin.

Hur lagras Chablis Jean de Chaudenay?

Detta vin lagras i ståltank, vilket ger en smak som går mer åt mineralhållet än ekfat.

Vad är Chablis känt för?

Chablis är känt för sina regionspecifika chardonnayoch pinot noirviner, med en stram flintasmak som reflekterar den fossilrika jorden.

Vad kan man säga om Chablis Jean de Chaudenays historia?

Det är troligt att viner tillverkades i området redan på romartiden, om inte förr. Jean de Chaudenay är en producent som tillverkar vin i Chablis.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.