Chablis Jean de Chaudenay (2430)
Smak:Smaken av detta vin karakteriseras främst av mineraler och citrus. Andra tendenser man som går att urskilja är smak av äpplen och viss rökighet.
Framställning:Denna Chablis är framställd av chardonnay. Det är vanligt att det finns en viss smak av ekfat i chardonnayviner men denna är lagrad i ståltank och har alltså en smak som går mer åt mineralhållet.
Chablis:Chablis är den nordligaste delen i det större vindistriktet Bourgogne i Frankrike. Mest kända är de för sina regionspecifike chardonnay- och pinot noirviner. Områdets viner är kända för dess strama flintasmak som reflekterar den fossilrika jorden. Det kyliga klimatet gör chardonnaydruvorna producerar ett syrligare, mindre fruktigt vin. Då de lagras i ståltankar kan smaken uppfattas som något ”stålig” utan spår av ek, till skillnad från många chardonnayviner från andra områden. Troligtvis började viner tillverkas i runt vad som idag är Chablis redan på romartiden, om inte förr.
Jean de Chaudenay:
Frågor och svar:
Smaken av detta vin karakteriseras främst av mineraler och citrus, med tendenser av äpplen och viss rökighet.
Chardonnay används för att framställa detta vin.
Detta vin lagras i ståltank, vilket ger en smak som går mer åt mineralhållet än ekfat.
Chablis är känt för sina regionspecifika chardonnayoch pinot noirviner, med en stram flintasmak som reflekterar den fossilrika jorden.
Det är troligt att viner tillverkades i området redan på romartiden, om inte förr. Jean de Chaudenay är en producent som tillverkar vin i Chablis.
Vinguider relaterade till denna artikel
- Vita viner från Chablis
- Söta viner från Frankrike
- Röda viner från Frankrike
- Vita viner från Frankrike
- Rosé viner från Frankrike