Hem » Vin Tester » Casillero del Diablo chardonnay (2075)
Vin Tester

Casillero del Diablo chardonnay (2075)

Smak:Vinets starkaste drag är det fruktiga som utgörs av smaker som ananas, persika, citrus och vanilj. En viss örtkaraktär gör sig också påmind i detta torra, fatlagrade vin.

Framställning:Som man hör på namnet är chardonnay den druva som används vid tillverkningen av detta vin. Denna gröna druva passar bra för eklagring, vilken är den metod som använts för Casillero del Diablos Chardonnayvin.

Valle Central:Huvudregionen för vintillverkning i Chile är Valle Central som bland annat är hem för Casillero del Diablo-vinerna. Dalen ligger i Anderna nära Chiles huvudstad Santiago och är känd internationellt känd för sina viner. Chardonnay är den druva som odlas mest i detta område, men andra röda och vita viner förekommer också. Mer specifikt kommer Casillerovinerna från Maipodalen som är en av fyra regioner inom Valle Central. Jorden här karakteriseras av sin höga salthalt som kommer från bevattning från Maipofloden samt låga kaliumnivåer vilket till viss del påverkar smaken av vinerna. Det något kyliga klimatet gör området idealiskt för odling av Chardonnaydruvor.

Concha y Toro:Varumärket Casillero del Diablo ägs och produceras av Concha y Toro som är den ledande vinproducenten i Latinamerika. Företaget grundades år 1883 av Don Melchor del Santiago Concha y Toro och hand fru Emiliana Subercaseaux. För att starta upp företaget köpte de druvsorter från Bordeaux i Frankrike, och dessa bestod av cabernet sauvignon, sauvignon blanc, semillon, merlot och carmenère. Senare utökades odlingen till andra druvsorter, däribland chardonnay. Vin från Concha y Toro har exporterats utom kontinentens gränser sedan 1930-talet. Det första exportvinet hamnade i Rotterdam, Holland.

Frågor och svar:

Vilka smaker kan man förvänta sig av Casillero del Diablo chardonnay?

Vinets starkaste drag är det fruktiga som utgörs av smaker som ananas, persika, citrus och vanilj. En viss örtkaraktär gör sig också påmind i detta torra, fatlagrade vin.

Vilken druva används vid tillverkningen av Casillero del Diablo chardonnay?

Chardonnay är den druva som används vid tillverkningen av detta vin.

Vilken region i Chile kommer Casillero del Diablo-vinerna ifrån?

Casillero del Diablo-vinerna kommer från Maipodalen som är en av fyra regioner inom Valle Central i Chile.

Vilket företag äger och producerar Casillero del Diablo-vinerna?

Varumärket Casillero del Diablo ägs och produceras av Concha y Toro som är den ledande vinproducenten i Latinamerika.

Vilken var den första exportmarknaden för Concha y Toro-vin?

Det första exportvinet från Concha y Toro hamnade i Rotterdam, Holland på 1930-talet.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

[custom-related-posts]
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.