Vet du hur man serverar vin till italiensk mat?

Som med den italienska maten är vinerna här kraftfulla och smakrika. Att hitta rätt vin till italiensk mat handlar mer om att hitta ett vin som balanserar bådas smaker än att matcha rättens och vinets färger, som traditionen säger.

Vin som passar till italiensk mat:

  • Chianti: Pasta, tomatbaserade såser, ost, svampsåser.
  • Barolo, Barbaresco och Nebbiolo: Rätter med mäktiga köttsåser.
  • Pinot Noir: Enkla, lätta pastarätter.

Piemonteregionen är det perfekta exemplaret för att matcha lokala viner med det lokala köket. Här är rätterna berömda för att ha stark doft och smak av vit tryffel. Många av rätterna är brässerade och innehåller exempelvis nötkött, kanin och annat kraftfullt kött. Därför passar dessa rätter till kraftfulla viner som Barbaresco eller Barolo från samma region.

Naturligtvis är Chiantiviner det bästa vinet att servera till tomatsåsbaserade pastarätter, men i slutändan ska man alltid välja ett vin som man tycker om. Att servera vin med mat är en rolig möjlighet att experimentera med konsistenser och smaker.

Brunello di Montalcino Fattoi

Italienarnas egna favoritvin. Ett anrikt, lyxigt och framförallt farligt välsmakande vin som är perfekt till fina middagar. Upplev hjärtat av Toscanas traditioner med denna hänförande dryck. Det här är inget "vardagsvin" och vill man greppa smakens alla nyanser så kanske det är bäst att dricka vinet för sig.

Artikelnummer: 3097

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Az. Agr. Fattoi

Land: Montalcino (Toscana)

Alkohol:14,5 % Vol %

Pris:219 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna