Rosévin från Provence har en lång historia

Rosévin från Provence utgör runt 40% av landets totala rosévinsproduktion och runt 5,5% av världsproduktionen av detta omåttligt populära vin. Provence är den enda regionen i världen som specialiserar på denna vinsort. Roséviner utgör 87% av regionens vinproduktion.

Tillfällen då rosévin från Provence passar perfekt:

  • Picknics
  • Romantiska middagar
  • Möhippor
  • Bröllop

Generationer av erfarenhet har gjort Provence överlägsna i produktionen av roséviner. Det kan ha en roll i att de viner som produceras här anses vara bland de bästa i världen. När man tänker på rosévin, tänker man på Provence.

2012 ökade vinexporten till bara USA med 41% och förväntas växa i takt med populariteten av dessa viner. De flesta verkar tro att roséviner har söta smaker, men detta stämmer inte alltid på roséviner från Provence. Vinerna som produceras här har många olika färgtoner, nivåer av sötma och smaker. Alla är dock krispiga, torra och livfulla, som gör dem till mångsidiga och populära viner.

Frågor och svar:

Vilken andel av världsproduktionen av rosévin kommer från Provence?

Cirka 5,5%.

Vilken typ av vin specialiserar sig Provence på?

Rosévin

Vilka tillfällen passar rosévin från Provence perfekt för?

Picknics, romantiska middagar, möhippor och bröllop.

Varför anses viner från Provence vara bland de bästa i världen?

Generationer av erfarenhet har gjort Provence överlägsna i produktionen av roséviner.

Vilka egenskaper har roséviner från Provence?

De har många olika färgtoner, nivåer av sötma och smaker, men är alla krispiga, torra och livfulla, vilket gör dem till mångsidiga och populära viner.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.