Röda viner från Ungern har genomgått en revolution

Av de många producenterna av röda viner från Ungern anses vingården Attila Gere vara en av de bästa. Deras viner är extremt fylliga med intensiva smaker. De absolut flesta vingårdarna i landet är små och familjedrivna.

Toppnamnen för rödvin från Ungern:

  • Alta Gere
  • Csaba Makatinsky
  • Sauska

Trots att många bra ungerska röda viner har fått priser och blivit hyllade inom landets gränser, har de ännu inte fått så mycket uppmärksamhet internationellt. Men detta är på väg att förändras i och med nya exportkällor och numera kan människor över hela Europa njuta av dessa fantastiska viner.

Det finns många underbara nya viner på marknaden, men man kan inte tala om röda viner från Ungern utan att nämna den lokala favoriten, Bikavér. Namnet översätts löst till Tjurblod och måste göras på minst tre olika druvsorter. Det finns inga fasta regler om vilka druvor får användas, men under senare år har man försökt att blåsa nytt liv i anseendet och kvaliteten i detta ålderdomliga röda vin.

Brunello di Montalcino Fattoi

Italienarnas egna favoritvin. Ett anrikt, lyxigt och framförallt farligt välsmakande vin som är perfekt till fina middagar. Upplev hjärtat av Toscanas traditioner med denna hänförande dryck. Det här är inget "vardagsvin" och vill man greppa smakens alla nyanser så kanske det är bäst att dricka vinet för sig.

Artikelnummer: 3097

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Az. Agr. Fattoi

Land: Montalcino (Toscana)

Alkohol:14,5 % Vol %

Pris:219 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna