Röda viner från Jura må vara ljusa nog i färgen för att kunna misstas för rosé, men när man väl har smakat de höga tanninnivåerna i dem, så går det inte att ta miste på att de är röda. Den senaste gången dessa viner faktiskt var ”röda” i färgen var 2003, då vingårdarna fick en ovanlig årgång.
Druvor som används för att göra röda viner från Jura:
- Poulsard
- Trousseau
- Pinot Noir
Poulsard-druvan är den blekaste av druvorna som används för att göra röda viner från Juraregionen. Den druvan utgör runt 20% av alla odlingar och används oftast för att göra torra röda viner, men också rosé.
Trousseau-druvor producerar viner som har mörkare färg och som är perfekta till rätter med viltkött. Som vanligt med Pinot Noir, är dessa druvor ofta del i blandningar. Viner som är blandningar av alla tre druvor från den här regionen är ett fantastiskt tillskott till alla vinkällare.
Vinjournalen Rekommenderar
Caveau des Jacobins Chardonnay
Ett elegant och uttrycksfullt vin med hög mineralsälta, producerat av ett av Frankrikes äldsta vinproducentkooperativ.
Artikelnummer: 2292
Typ: Vitt Vin
Land: Frankrike, Jura
Alkohol: 12 %
Pris: 119 Kr.
HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET