Röda viner från Jura må vara ljusa nog i färgen för att kunna misstas för rosé, men när man väl har smakat de höga tanninnivåerna i dem, så går det inte att ta miste på att de är röda. Den senaste gången dessa viner faktiskt var ”röda” i färgen var 2003, då vingårdarna fick en ovanlig årgång.

Druvor som används för att göra röda viner från Jura:

  • Poulsard
  • Trousseau
  • Pinot Noir

Poulsard-druvan är den blekaste av druvorna som används för att göra röda viner från Juraregionen. Den druvan utgör runt 20% av alla odlingar och används oftast för att göra torra röda viner, men också rosé.

Trousseau-druvor producerar viner som har mörkare färg och som är perfekta till rätter med viltkött. Som vanligt med Pinot Noir, är dessa druvor ofta del i blandningar. Viner som är blandningar av alla tre druvor från den här regionen är ett fantastiskt tillskott till alla vinkällare.

Vinjournalen.se rekomenderar

Caveau des Jacobins Chardonnay

Caveau des Jacobins Chardonnay

Artikel:2292Volym:750 ml
Pris125 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJura och SavoieÅrgång2020ProducentCaveau des Jacobins/Chateau BéthanieDruvor100 % ChardonnayAlkohol12 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy