Råd och förslag på hur man serverar Champagne

Av alla förslag på hur man serverar champagne är den korrekta temperaturen den allra viktigaste. Att bara lägga sitt favoritbubbel i en ishink är inte riktigt tillräckligt. Den ultimata serveringstemperaturen för champagne är mellan 4 och 9 grader. Om det är för kallt kan iskristaller bildas och för varmt kan leda till att smakerna försämras.

Detaljerade förslag på hur man serverar champagne:

  • Lämna korken i flaskan tills den serveras.
  • Kyl i minst två till tre timmar för att få en stabil temperatur i hela flaskan.
  • Häll långsamt för att bevara så mycket kolsyra som möjligt i glaset.

Det går att servera champagne i vilket vinglas som helst, men det är inte bara fel sätt, det förhindrar också drickaren från att njuta av vinets fulla potential. Det rätta glaset för champagne är en champagneflöjt, ett långsmalt glas med lång stjälk.

Designen saktar ner kolsyrans fart när de åker mot ytan, och förlänger tiden innan vinet blir avslaget. Det låter också drickaren se bubblorna färdas mot ytan längre. Designen låter också vinets aromer koncentreras. Genom att följa våra enkla råd för hur man serverar champagne, kommer du och dina gäster njuta extra mycket av detta fantastiska vin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lacourte Godbillon

Denna rosé champagne har en härlig ljus- laxrosa färg, med en intensiv doft av röda fruktaromer (svarta vinbär och smultron). Champagnen har en riklig smak av röda frukter samt en viss sötma och en frisk och elegant eftersmak.

Artikelnummer: 7611

Typ: Champagne, Rosé Vin, Vin

Producent:Lacourte-Godbillon

Land: Champagne, Frankrike (Champagne)

Alkohol:12 %

Pris:275 Kr.

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •