Bourgogneregionen i Frankrike har länge varit berömd för sina Chardonnay-viner, men numera finns det också utmärkta årgångar från andra länder, som Australien och USA. Trots de många subtila smakerna finns det många typer av mat som kompletterar Chardonnay-viner.

Bland dessa typer av mat är:

  • Skaldjur: De citrusaktiga smakerna som förknippas med Chardonnay passar väl ihop med lax, hummer och många andra skaldjur, däribland ostron.
  • Fläsk: Milda rätter med fläskkött, exempelvis från den Karibiska matkulturen, kompletterar Chardonnay-viner perfekt.
  • Såser: Lätta, krämiga såser som de som serveras till kyckling passar utmärkt till Chardonnay.
  • Rökta ostar: Många ostar har starka smaker, men de subtila smakerna från rökta ostar, som Gouda, kompletterar en bra Chardonnay.

Det är definitivt en utmaning att lära sig vilken typ av mat som passar bäst till Chardonnay-viner. Tänk på att välja mildare mat, som inte övermannar de lätta smaknyanserna som associeras med Chardonnay-viner. Det är naturligtvis ingenting fel med att servera vinet till mat, men det är även perfekt att avnjuta iskallt utan tilltugg.

Vinjournalen.se rekomenderar

Caveau des Jacobins Chardonnay

Caveau des Jacobins Chardonnay

Artikel:2292Volym:750 ml
Pris125 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJura och SavoieÅrgång2020ProducentCaveau des Jacobins/Chateau BéthanieDruvor100 % ChardonnayAlkohol12 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy