Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
champagne ellner
Allt om Vin» Vin Skola

»  Konjak görs på vin, men blir någonting annat

Konjak görs på vin, men blir någonting annat

Konjak görs på vin, men blir någonting annat

Assistant Editor
Assistant Editor | 07 oktober 2013

Vinerna som används för att göra konjak är extremt torra och syrliga, är lätta och enligt experterna inte ens drickbara i detta stadie. De väljs för att de är perfekta för att destilleras och för att de kan lagras väl under lång tid. Därför finns det väldigt få druvsorter som är acceptabla.

De huvudsakliga druvsorterna som används för att göra konjak:

  • Ugni Blanc
  • Colombard
  • Folle Blanche

När druvorna har pressats och jästs i upp till tre veckor har vinet en alkoholhalt på bara 8%. Sedan destilleras det i kopparapparater två gånger. Storleken och designen på dessa destilleringsapparater kontrolleras noga för att garantera en hög kvalitet. Slutresultatet blir en genomskinlig vätska med 70% alkohol.

Efter att den andra destilleringsprocessen är klar lagras vätskan på ekfat från Limousin i minst två år. Sedan är konjaken redo för försäljning, men kan sparas i ektunnorna i årtionden innan de buteljeras eller används i blandningar.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Vinerna är extremt torra och syrliga, lätta och enligt experterna inte ens drickbara i detta stadie. De väljs för att de är perfekta för att destilleras och för att de kan lagras väl under lång tid.

Ugni Blanc, Colombard och Folle Blanche.

Vinet destilleras två gånger i kopparapparater.

Konjaken lagras på ekfat från Limousin i minst två år innan den är redo för försäljning.

Ja, konjaken kan sparas i ektunnorna i årtionden innan den buteljeras eller används i blandningar.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar