Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Skola

»  Allt om fruktiga vita viner

Allt om fruktiga vita viner

Allt om fruktiga vita viner

Assistant Editor
Assistant Editor | 21 november 2012

Vissa viner har smak av citrusfrukter, medan andra smakar som gröna äpplen eller persikor. Men många viner har bara en lätt fruktton. Hur mycket fruktsmak man kan känna hos dessa viner beror till stor del på vilken mat som serveras till dem.

Populära fruktiga vita viner:

  • Chardonnay
  • Riesling
  • Gewürztraminer

Generellt sett så kan man säga att ju fruktigare vita viner är, desto sötare är de. Det bästa sättet att servera fruktiga vita viner är väl kylda, mellan 7 och 12 grader. Det finns många olika sorters mat som passar utmärkt till dessa viner.

Bland de populäraste maträtterna att servera till fruktiga vita viner är skaldjur, fläsk, kyckling och många asiatiska rätter. Man kan också matcha dem till pastarätter med lätta gräddsåser och sushi. Dessa viner är mycket populära och ett säkert kort till alla tillfällen.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Man kan hitta smaker av citrusfrukter, gröna äpplen eller persikor.

Det beror till stor del på vilken mat som serveras till vinet.

De populäraste fruktiga vita vinerna är Chardonnay, Riesling och Gewürztraminer.

Det bästa sättet att servera fruktiga vita viner är väl kylda, mellan 7 och 12 grader.

Skaldjur, fläsk, kyckling och många asiatiska rätter passar bra till fruktiga vita viner. Man kan också matcha dem till pastarätter med lätta gräddsåser och sushi.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar