En bra tumregel att rätta sig efter är att välja ett lättare vitt vin till fisk med liknande mild smak och ett vin med starkare smak för kraftfullare och oljigare fisk. Trots detta kan det vara bra att veta att det inte är något fel med att servera ditt favoritrödvin till en fiskrätt. Idén är att välja ett vin som du tycker om, eftersom detta kommer att komplettera vilken fiskrätt som helst bättre än att välja ett vin som någon annan rekommenderar.

Det finns många populära vita viner att servera med fisk:

  • För lättare fisk:Riesling, Chardonnay, Sauvignon Blanc eller Pinot Grigio passar bra.
  • För medelkraftig fisk:Chardonnay och Sauvignon Blanc är bra val
  • Kraftig fisk: Sauvignon Blanc, Pinot Noir och Chenin Blanc är alla utmärkta val.

Fisk lider definitivt av fördomen att den måste serveras till vitt vin, men detta kan du använda till din fördel. Tänk på att du behöver välja det vita vinet efter den rätt du tänker servera.

Det rätta vita vinet att servera till fisk är ett som balanserar hela rätten framför bara den sortens fisk du serverar. Tradition kan naturligtvis ha en del i din beslutsprocess, men låt dina smaklökar göra det slutgiltiga valet.

Vinjournalen.se rekomenderar

Caveau des Jacobins Chardonnay

Caveau des Jacobins Chardonnay

Artikel:2292Volym:750 ml
Pris125 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJura och SavoieÅrgång2020ProducentCaveau des Jacobins/Chateau BéthanieDruvor100 % ChardonnayAlkohol12 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy