Förhöj ostronen genom ett gott vin

Oavsett om du vill servera dina ostron råa, ångade eller friterade kommer detta att påverka mer än smakerna från ostronen själva. Ditt val av rätter kommer att ha en betydelsefull inverkan på det vin du väljer. Ett slags vin som inte verkar få så mycket uppmärksamhet eller uppskattning är mousserat eller champagne, men många anser att det är det perfekta komplementet till ostron, oavsett hur de tillagas.

Vin som är ideala att servera till ostron:

  • Champagne: Franska champagner har subtila smaker från jordarna från deras vingårdar, som kompletterar ostronens lätta smaknyanser.
  • Sauvignon Blanc: De fruktiga citrussmakerna av dessa viner framhäver ostronens milda smaker. Du kan överdriva ostronens smak genom att stänka lite citronjuice på dem.
  • Muscatel: De djärva och klara aromerna och smakerna av dessa viner gör dem till ett utmärkt val att servera till ostron.

Att matcha ett vin till ostron kan vara utmanande, då de två inte alltid passar ihop. Om du inte är försiktig i ditt val kan ostronen framhäva tanninerna i vinet och göra att det smakar surt eller bittert. Och det här är ju det sista man vill när man just ska avnjuta en tallrik med färska ostron.

Men när du väl hittar det perfekta vinet för ostron är kombinationen ingenting mindre än spektakulär. Vita viner är oftast det bästa valet, men ett lätt rödvin kan också vara ett bra val, eftersom dessa viner kan framhäva smakerna av ostronen oavsett tillagningsmetod.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •