Hem » Vin & Mat » Vin till Boeuf Bourguignon

Vin till Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon har sina rötter från Bourgogne i Frankrike. Vackra Bourgogne ligger c:a 100 km sydost om Paris och regionen är en av Frankrikes mest fascinerande regioner, känd lika för sin historiska politiska intriger som för sin bländande arkitektur, de utmärkta vinerna och sin goda mat.


Snabbmeny för denna artikel

Detta är en härlig biffgryta som ofta lagas av den prisbelönta Charolais boskapen, tjurarna med sin distinkta smak, låga fetthalt som betar kring Charolles-regionen i södra delen. Idag äter man Boeuf Bourguignon över hela världen och recepten är otaliga och kända kockar lovar att man får njuta av en oförglömlig gastronomisk upplevelse med denna klassiska franska köttgryta.

Boeuf Bourguignon gör du enkelt

  • Bryn 800 g högrev eller annat nötkött. Salta och peppra. Lägg över i en mysig gryta.
  • Skär en morot, 1 stor och 2 viktlökar i skivor och fräs på i stekpanna och rör i 2 msk tomatpuré och pudra över en matsked mjöl.
  • Häll snabbt på 3 dl rödvin, se till att det inte klumpar sig och krydda med lite timjan och ett lagerblad.
  • Koka upp allt i pannan under omrörning. Slå därefter över allt i köttgrytan.
  • Tillsätt en halv buljongtärning och låt allt småputtra en halvtimme, tills köttet är mört.
  • Skala under tiden 8 steklökar smålökar och skär 150 g skivad bacon i strimlor och stek allt i pannan.
  • Lägg i 200 g små champinjoner och låt allt puttra några minuter tillsammans med köttet i grytan.

Vinjournalens tips vin till boeuf bourguignon

Till skillnad från Bordeaux-viner, som blandar olika druvsorter, finns det nästan uteslutande druvor i Bourgogne och nästan uteslutande Pinot Noir-druvan. Här föreslår vi dock ett populärt ljus Pinot Noir från Pfalz, Tyskland.


Domaine des Pasquiers

Detta vin har en kryddad och intrikat lager smak med inslag av björnbär, violer, plommon, svartpeppar, lagerblad, hallon och svarta oliver. Den avnjuts bäst vid ett temperaturområde på 16-18°C och passar utmärkt till rätter med lamm eller nötkött

Frankrike | Rhonedalen | Art 229801 | Domaine des Pasquiers| 159:-


Bildgalleri – Boeuf bourguignon till vin

Dela med sig:

Frågor och svar

Vilket vin passar till Boeuf bourguignon?

Till Bouef Bourgignon är en röd bourgogne ett självklart alternativ, vill man utforska något utanför regionen kan man testa ett fylligt, kryddigt vin rikt på frukt.

Kan man dricka vitt vin till Boeuf bourguignon?

Om man föredrar vitt vin och ska äta Bouef Bourgignon ska man självklart välja det.

Vad passar till Boeuf bourguignon?

Till Bouef Bourgignon är en röd bourgogne ett självklart alternativ, vill man utforska något utanför regionen kan man testa ett fylligt, kryddigt vin rikt på frukt.

Vilket matlagningsvin kan man använda till Boeuf bourguignon?

När du ska laga bouef bourgignon är det bäst att inte slänga in något finvin utan välj hellre ett billigare vin eller spara vin som inte dricks upp och använd som matlagningsvin.

Bästa vinet till Biff Bourgogne?

Till biff bourgignon är en röd bourgogne ett självklart alternativ, vill man utforska något utanför regionen kan man testa ett fylligt, kryddigt vin rikt på frukt.v

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

GRW Saperavi 2019
GRW Saperavi 2019
Pris:101 :-
Artikel nr:209501
Smak björnbär, choklad, ekfat, fruktig, lavendel, plommon, russin, mörka körsbär, nyanserad
Arom björnbär, choklad, ekfat, lavendel, mörka-körsbär, nyanserad, plommon, russin, fruktig
Färg blå, mörk, röd
Mat som passar
lamm
nöt
Mer information
SortimentFasta sortimentetÅrgång2019Alkohol12.5 %AllergenerInnehåller: Sulfiter
Vinets karaktär
9 /12
Smakintensitet
8 /12
Sött/Torrt
9 /12
Syra

Relaterade inlägg

Inget hittades

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.