Lite pasta, lite svamp – otroligt gott!

Vad har du med dig hem i svampkorgen? Nu bjuder skogen på kremlor, soppar, taggsvampar, karljohan, kantareller. Bara att plocka, rensa och äta. Blir en delikatess för varje vardagsmiddag och förhöjer definitivt lyxkänslan med en röd, italiensk klassiker på druvan Nebbiolo. Vi gör det enkelt för oss och rör ihop en läcker, krämig svampsås på ett kick.

Lyxig vardagspasta med svamp och mascarpone

sasDenna smakrika svampsås behöver du blandad svamp eller av en sort, ta det du hittar. Du kan även kombinera skogschampinjoner och kantareller om du hellre plockar i affären.

  • 500 g bandad svamp
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 3 schalottenlökar
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl mascarpone
  • 3 dl grädde
  • Sal och svartpeppar
  • Lite chilipeppar
  • Hackad persilja
  • Parmesanost
  1. Skär svampen i bitar och fräs i smör tills all vätska går bort. Det bruka knäppa lite lät om svampen.
  2. pastaHacka lök och vitlök och lägg i pannan med svampen. Stek på låg värme tills löken är gyllenbrun.
  3. Häll i vin och grädde och låt koka upp och sjuda några minuter.
  4. Lägg i mascarponen och blanda till en krämig sås som du kryddar med salt och peppar efter behag. Du kan alltid spä med lite mjölk om det lir för tjockt.
  5. Riv och rör ner parmesanosten. Salta och peppra. Om du vill an du dra några varv med chilikvarnen.
  6. Lägg pastan i såsen och vänd runt ordentligt. Om det blir för stabbigt kan du späda med lite mjölk.
  7. Koka spagettin al dente och hacka rikligt med persilja och riv parmesan över!

 Langhe Nebbiolo 

  • Region: Piemonte
  • Producent: Paolo Scavino
  • Druva: Nebbiolo
  • nebbioloArt nr: 2368
  • Pris: 89 kr

Nebbiolo är verkligen en underbar och härlig druva som smakar Italien! Här i ett okomplicerat rött, gott och välgjort vardagsvin till bra pris. Härliga smaker av mörka körsbär och nypon med och fin precision och inslag av choklad och vanilj. Rejäl fyllighet med utpräglad och stram strävhet men krämigt och aromatiskt vin som har en trevlig eftersmak.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Ett kryddigt vin odlat på sluttningarna i nordöstra Verona, i vindistriktet Valpolicella. Vinet har hög kvalitet, bra smak, passar till det mesta och är dessutom ekologiskt odlat; inte undra på att det blivit en storsäljare världen över!

Artikelnummer: 3040

Typ: Rött Vin

Producent:A post with the ID $producenter does not exist.

Land: Veneto (Veneto)

Alkohol:13,5 % Vol. %

Pris:135 Kr.

Vinjournalen Nyhetsbrev

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •