Krämig och läcker cheesecake med jordgubbar i glas och en härlig söt Moscato
Senast Uppdaterad 5 januari, 2019 av Jeanette Gardner
Vi tänker oss en trevlig avslutning på en god middag och så här dagarna innan Valborg bjuder vi på ett läckert tips av en enkel och somrig cheesecake med jordgubbar och en populär Moscato d’Asti, Castiôn, från Piemonte.
Kritikerrosat!
På Vinkatten recenseras Castiôn Moscato d’Asti så här:
Tasteline 8/10
Insmickrande sött i lättdrucken tappning, här bjuder doft och smak aromatiska tongångar av framförallt persika, mango och passionsfrukt. Syran är frisk och sötman spritsigt läckert. Toppen när det vankas söta färska bär och frukter i dessertform. Bra köp!
Allt om Mat 8/10
Lätt, aromatiskt och druvigt i ganska frisk stil.
Sydsvenskan 8/10
Bra standardmoskato med trevlig bornyr och spritsighet och en honungsmjuk sötma är frisk syra. Namnam. Lättfotat, friskt och lågalkoholigt att svalka sig med före eller efter maten eller till bären utan att behöva knäa till sängs!
Italien och Piemonte gör inte bara de fantastiskt goda Barolo och Barbaresco utan en andra läckra vitviner av härligt lättbubblande natur. Moscato d’Asti brukar vara lättmousserande dessertviner från Piemonte gjorda på Muskatdruvan. Denna gröna druva heter egentligen Moscato Bianco i Italien och är en druva som ger både torra och söta vita viner som är mycket fruktiga och blommiga med smak av fläder, päron, citrus och honung. Den beskrivningen passar mycket bra på Castiôn som är blommig, frisk och mycket spritsigt läcker sötma, pärlande, druvtypisk smak med inslag av fläder, päron, honung och lime. Mycket söt men låg alkoholhalt, bara 5,5%.
Jordgubbs-cheesecake för 4 personer:
Finkrossa 8-10 italienska mandelbiscotti
Vispa 2 dl vispgrädde, ställ åt sidan
B
landa ihop 100 g mescarpone med 100 g philadelphiaost och rör i 3/4 dl strösocker
Ta 1/2 citron, saften och det finrivna skalet och blanda i ostkrämen.
Ta sedan ostmassan och blanda ihop med den vispade grädden och rör i en matsked jordgubbssaft
Blanda allt väl och varva krossade biscotti med ostkrämen och avsluta med skivor av färska jordgubbar och vaniljgrädde
Om Jeanette Gardner
Jag är en passionerad journalist och brinner för mat och dryck. Bor i skärgården utanför Stockholm. När jag inte skriver om goda viner och mat så gillar jag att umgås med vänner och njuta av naturen. Snart pensionär men älskar att jobba och hålla mig aktiv.
Fler inlägg av Jeanette →
Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka Vinjournalen.se.
Ta emot våra vinstips i din brevlåda
Ta emot våra vinstips i din brevlåda
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.Ok