Krämig och läcker cheesecake med jordgubbar i glas och en härlig söt Moscato

Vi tänker oss en trevlig avslutning på en god middag och så här dagarna innan Valborg bjuder vi på ett läckert tips av en enkel och somrig cheesecake med jordgubbar och en populär Moscato d’Asti, Castiôn, från Piemonte.

Kritikerrosat!

På Vinkatten recenseras Castiôn Moscato d’Asti så här:

Tasteline 8/10

Insmickrande sött i lättdrucken tappning, här bjuder doft och smak aromatiska tongångar av framförallt persika, mango och passionsfrukt. Syran är frisk och sötman spritsigt läckert. Toppen när det vankas söta färska bär och frukter i dessertform. Bra köp!

Allt om Mat   8/10

Lätt, aromatiskt och druvigt i ganska frisk stil.

Sydsvenskan 8/10

Bra standardmoskato med trevlig bornyr och spritsighet och en honungsmjuk sötma är frisk syra. Namnam. Lättfotat, friskt och lågalkoholigt att svalka sig med före eller efter maten eller till bären utan att behöva knäa till sängs!

Castiôn Moscato d’Asti , 2016

  • Område: Piemonte, Moscato d’Asti
  • Producent: Castiôn
  • Druva: Muscat
  • Art nr: 7873
  • Pris: 93 kr

Italien och Piemonte gör inte bara de fantastiskt goda Barolo och Barbaresco utan en andra läckra vitviner av härligt lättbubblande natur. Moscato d’Asti brukar vara lättmousserande dessertviner från Piemonte gjorda på Muskatdruvan. Denna gröna druva heter egentligen Moscato Bianco  i Italien och är en druva som ger både torra och söta vita viner som är mycket fruktiga och blommiga med smak av fläder, päron, citrus och honung. Den beskrivningen passar mycket bra på Castiôn som är blommig, frisk och mycket spritsigt läcker sötma, pärlande, druvtypisk smak med inslag av fläder, päron, honung och lime. Mycket söt men låg alkoholhalt, bara 5,5%.

Jordgubbs-cheesecake för 4 personer:

  • Finkrossa 8-10 italienska mandelbiscotti
  • Vispa 2 dl vispgrädde, ställ åt sidan
  • Blanda ihop 100 g mescarpone med 100 g philadelphiaost och rör i 3/4 dl strösocker
  • Ta 1/2 citron, saften och det finrivna skalet och blanda i ostkrämen. 
  • Ta sedan ostmassan och blanda ihop med den vispade grädden och rör i en matsked jordgubbssaft
  • Blanda allt väl och varva krossade biscotti med ostkrämen och avsluta med skivor av färska jordgubbar och vaniljgrädde 
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •