Hem » Vin & Mat » Kommer denna brietårta med nötter och ett glas vitt bli dina sommarfavoriter?
Vin & Mat

Kommer denna brietårta med nötter och ett glas vitt bli dina sommarfavoriter?

brie

Frukt och hackade nötter blir en suverän kick för dig som är ostnörd. Börja med en smakrik och god rund Brie, ungefär 20 m stor, Du kan även prova med de mindre och servera en per person.

Nötblandning

Här har vi gjort en brietårta med pecannötter. Men du kan även experimentera med frukter exempelvis genom att du först kokar upp 2 dl flytande honung, 1 dl hackade, torkade aprikoser, 1 dl blandade pistage- och valnötter tillsammans – eller enbart pecannötter som vi har här med 1 msk rågmjöl tills honungen tjocknar.

Lägg hela brietårtan som den är i en ugnsfast form och häll över nötblandningen. Baka i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter tills nötterna fått en fin färg. Servera med kex och färsk frukt. Gör du de mindre brietårtorna så håll ett öga på ugnen efter 7-8 minuter.

wattleVintips   Wattle Creek 2013

  • Område: Kalifornien, Sonoma
  • Producent: Wattle Creek Winery
  • Druva: Sauvignon Blanc
  • Art nr: 6604
  • Pris: 101 kr

Visst går det bra med ett vitt vin fast man serverar en brietårta! Detta torra och fruktiga vin kommer från regionen Alexander Valley i Sonoma i Kalifornien och är ett mycket druvtypiskt glatt vin, Med noter av rubinröd grapefrukt och citrusskal. Den distinkta mineralkaraktären och inslagen av halm lyfter verkligen ostsmaken och nötterna. Vinet passar perfekt på härliga sommardagar!

Frågor och svar:

Vad är en brietårta med nötter och frukt?

En brietårta med nötter och frukt är en osttårta som är toppad med en blandning av hackade nötter och frukt, som ger en extra smakdimension till osten.

Vilken typ av ost används i en brietårta med nötter och frukt?

En smakrik och god rund Brie, ungefär 20 m stor, används vanligtvis i en brietårta med nötter och frukt.

Vilka typer av nötter kan användas i en brietårta med nötter och frukt?

Pecannötter är vanligtvis använda i en brietårta med nötter och frukt, men man kan även experimentera med andra nötter som pistage- och valnötter.

Vilken typ av vin passar bra med en brietårta med nötter och frukt?

Ett torrt och fruktigt vin som Wattle Creek 2013 från Sonoma i Kalifornien, som är en Sauvignon Blanc, passar bra med en brietårta med nötter och frukt.

Hur länge ska en brietårta med nötter och frukt bakas i ugnen?

En brietårta med nötter och frukt ska bakas i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter tills nötterna fått en fin färg. Om man gör mindre brietårtor ska man hålla ett öga på ugnen efter 7-8 minuter.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

[custom-related-posts]
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.