Frukt och hackade nötter blir en suverän kick för dig som är ostnörd. Börja med en smakrik och god rund Brie, ungefär 20 m stor, Du kan även prova med de mindre och servera en per person.

Nötblandning

Här har vi gjort en brietårta med pecannötter. Men du kan även experimentera med frukter exempelvis genom att du först kokar upp 2 dl flytande honung, 1 dl hackade, torkade aprikoser, 1 dl blandade pistage- och valnötter tillsammans – eller enbart pecannötter som vi har här med 1 msk rågmjöl tills honungen tjocknar.

Lägg hela brietårtan som den är i en ugnsfast form och häll över nötblandningen. Baka i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter tills nötterna fått en fin färg. Servera med kex och färsk frukt. Gör du de mindre brietårtorna så håll ett öga på ugnen efter 7-8 minuter.

wattleVintips   Wattle Creek 2013

  • Område: Kalifornien, Sonoma
  • Producent: Wattle Creek Winery
  • Druva: Sauvignon Blanc
  • Art nr: 6604
  • Pris: 101 kr

Visst går det bra med ett vitt vin fast man serverar en brietårta! Detta torra och fruktiga vin kommer från regionen Alexander Valley i Sonoma i Kalifornien och är ett mycket druvtypiskt glatt vin, Med noter av rubinröd grapefrukt och citrusskal. Den distinkta mineralkaraktären och inslagen av halm lyfter verkligen ostsmaken och nötterna. Vinet passar perfekt på härliga sommardagar!

Vinjournalen.se rekomenderar

Lammershoek’s White Mysteries

Lammershoek’s White Mysteries

Artikel:2405Volym:750 ml
Pris199 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetÅrgång2019Druvor50% Chenin blanc, 21% Viognier, 12% Chardonnay, 10% Marsanne och 7% Harslevelu.Alkohol12 % %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy