Recept av vit choklad pannacottamousse
Väl gärna en choklad av ett bra kvalitetsmärke och förhöj smaken med en liten, minimal nypa salt (istället för socker). Du kan enkelt lägga några myntablad och fräscha bär på toppen. Krångligare behöver det inte vara.
Ingredienser:
- 1,5 gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- 1 vaniljstång, snitta och skrapa ur fröna
- 1 tsk vaniljpulver
- en liten nypa salt
- 80 g vit chokladkaka av god sort
Steg för att förbereda:
- Blötlägg geletinblad i kallt vatten.
- Koka upp grädden i en kastrull tillsammans med den snittade vaniljstången och de urskrapade frön samt vaniljpulvret.
- Låt allt sjuda på svag värme någon minut.
- Byt chokladkakan i mindre bitar, lägg i grädden och smält chokladen.
- Ta nu bort kastrullen från värmen.
- Krama lätt ur vattnet ur geletinbladen och lägg i chokladblandningen.
- Blanda lätt så att gelatinbladen smälter in fint.
- Lägg in pannacottan i formar.
- Låt stå 3 timmar eller över natten.
Dekoration – färska bär och mynta blad!
Vinjournalens tips på dessertvin till pannacotta
Château Menota har blivit en klassiker och ett av de mest långlivade söta vinerna i Sverige. Vinet görs på en blend av sémillon, sauvignon blanc och muscadelle, smaken är sötfruktig med inslag av torkad ananas, honung, vanilj, sultanrussin och apelsinskal.
Frankrike | Bordeaux | Art 4087 | Bordeauxslott | 99:-
Läs mer om dessertviner:
Dela med sig:
Om Jeanette Gardner
Jag är en passionerad journalist och brinner för mat och dryck. Bor i skärgården utanför Stockholm. När jag inte skriver om goda viner och mat så gillar jag att umgås med vänner och njuta av naturen. Snart pensionär men älskar att jobba och hålla mig aktiv. Fler inlägg av Jeanette →Vinjournalen Rekommenderar
Castion Moscato d’asti
Artikelnummer: 7873
Typ: Sött Vin
Land: Asti, Italien, Piemonte
Alkohol: 5,5 %
Pris: 92 Kr.
HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET