Himmelskt god vit chokladpannacotta och ett dessertvin som doftar honung

Väl gärna en choklad av ett bra kvalitetsmärke och förhöj smaken med en liten, minimal nypa salt (istället för socker).  Du kan enkelt lägga några rosmarinblad och fräscha bär på toppen. Krångligare behöver det inte vara.

  • 1,5 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång, snitta och skrapa ur fröna
  • 1 tsk vaniljpulver
  • en liten nypa salt
  • 80 g vit chokladkaka av god sort

Blötlägg geletinblad i kallt vatten.

Koka upp grädden i en kastrull tillsammans med den snittade vaniljstången och de urskrapade frön samt vaniljpulvret.

Låt allt sjuda på svag värme någon minut.

Byt chokladkakan i mindre bitar, lägg i grädden och smält chokladen.

Ta nu bort kastrullen från värmen.

Krama lätt ur vattnet ur geletinbladen och lägg i chokladblandningen.

Blanda lätt så att gelatinbladen smälter in fint.

Lägg in pannacottan i formar.

Låt stå 3 timmar eller över natten.

Dekoration – färska bär och rosmarinblad

 

Detta dricker vi till: Nederburg Noble Late Harvest, 2015

  • Område: Sydafrika, Western Cape ’
  • Producent: Nederburg Wines
  • Druva: Chenin Blanc,  Muscat de Frontignan
  • Art nr: 2741
  • Pris: 86 kr (350 ml)

Nederburg Noble Late Harvest är ett vitt dessertvin till bra pris från Western Cape i Sydafrika. Sött och fylligt dessertvin med simmig sötma och härlig fruktsyra av 71% Chenin Blanc och 29% Muscat de Frontignan. Mysig färg av ljus bärnsten och vinet har en underbart frisk smak av aprikoser, apelsiner, mandelmassa, sultanarussin och honung. Passar fint desserter och sötsaker av alla de slag, särskilt till vita chokladdesserter men även till grönmögelostar och färska bär.

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •