Grymt god Pulled Chicken Burger & en ny, fräsch Chardonnay från Kalifornien
Senast Uppdaterad 2 januari, 2019 av Jeanette Gardner
Ingen lust att vänta på pulled pork som kokar 8 timmar gryta? Inte vi heller! Därför har vi valt en kryddig, trådig pulled kyckling istället. Till den serverar vi på Systembolaget nylanserade och godaste Chardonnay från en av de ledande vingårdarna i Monterey County i Kalifornien som producerar viner i världsklass som rönt mycket bra internationell kritik.
Här kommer nu ett nytt vitt vin på den svenska marknaden och från samma vinfamilj: en krispig Chardonnay som är ett rent vingårdsvin producerat och buteljerat i Monterey AVA beläget i Kaliforniens Central Coast.
Fruktiga District 7 Chardonnay har också stor potential att bli en riktig hit hos oss. Vinet är till 100% framställd av druvan Chardonnay som handplockas i omgångar, för varje, när druvorna uppnått optimal mognad och druvorna kommer från fem av familjen Scheids mindre vingårdar. Årgången 2015 har en mångfacetterad doft och en läcker smak av färsk ananas, honung, solmogna äpplen med toner av zesten från en len citron som varvas med mjuka, rökiga toner av vaniljkola. Man förnimmer en distinkt ton av mineral och en får en fin balans mellan friskhet och harmoni. När kommer deras Cabernet Sauvignon och Sauvignon Blanc?
Pulled Chicken Burger
Vi stannar i Kalifornien och parar goda District 7 Chardonnay med Vinjournalens amerikanska grymt goda pulled chicken burgare med vitlökssås till! Den gör du enklast och snabbast av färdiggrillad kyckling och passar utmärkt så där en vardagskväll när det ska gå undan.
Såsen
1 burk crème fraiche
3 klyftor vitlök
salt
socker
vitpeppar
Blanda crème fraiche med hackad och knivpressad vitlökar salt, socker och vitpeppar.
Pulled Chicken Burger
Räkna med grillad kyckling för 2 personer.
strimlad, skinn- och benfri grillad kyckling
3 msk majonnäs
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk strösocker
2 tsk gula senapsfrön
blad från färsk basilika
1 dl tunt skivade vårlökar
hamburgerbröd av brioche-deg
Rosta senapsfrön i stekpanna utan fett. Mortla dessa.
Vispa ihop majonnäs, äppelcidervinäger, strösocker och gula senapsfrön.
Rosta bröden lite lätt.
Lägg på den strimlade kycklingen och 2 msk senapsmajonnäs.
Avsluta med några blad basilika och lägg på toppen av brödet.
Om Jeanette Gardner
Jag är en passionerad journalist och brinner för mat och dryck. Bor i skärgården utanför Stockholm. När jag inte skriver om goda viner och mat så gillar jag att umgås med vänner och njuta av naturen. Snart pensionär men älskar att jobba och hålla mig aktiv.
Fler inlägg av Jeanette →
Ett prestigefullt oh elegant Chardonnayvin som kommer direkt från hjärtat i Bourgogne, Côte D'Or ch lagrat på franska ekfat i 16 månader. Detta är ett vin med en tydlig karaktär av vignes blanches med full av mineralitet och ek.
Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka Vinjournalen.se.
Ta emot våra vinstips i din brevlåda
Ta emot våra vinstips i din brevlåda
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.Ok