Ingen lust att vänta på pulled pork som kokar 8 timmar gryta? Inte vi heller! Därför har vi valt en kryddig, trådig pulled kyckling istället. Till den serverar vi på Systembolaget nylanserade och godaste Chardonnay från en av de ledande vingårdarna i Monterey County i Kalifornien som producerar viner i världsklass som rönt mycket bra internationell kritik.
Nyhet! District 7, Chardonnay 2015
- Producent: Scheid Family Wines
- Region: Monterey, Kalifornien
- Druva: Chardonnay
- Artikel nr: 70893
- Pris: 125 kr
Vi har de senaste två åren lärt känna vingårdens eleganta och mycket prisvärda District7 Pinot Noir som gjort succé i Sverige. District 7, Pinot Noir 2014 | 6578 | 125 kr
Här kommer nu ett nytt vitt vin på den svenska marknaden och från samma vinfamilj: en krispig Chardonnay som är ett rent vingårdsvin producerat och buteljerat i Monterey AVA beläget i Kaliforniens Central Coast.
Fruktiga District 7 Chardonnay har också stor potential att bli en riktig hit hos oss. Vinet är till 100% framställd av druvan Chardonnay som handplockas i omgångar, för varje, när druvorna uppnått optimal mognad och druvorna kommer från fem av familjen Scheids mindre vingårdar. Årgången 2015 har en mångfacetterad doft och en läcker smak av färsk ananas, honung, solmogna äpplen med toner av zesten från en len citron som varvas med mjuka, rökiga toner av vaniljkola. Man förnimmer en distinkt ton av mineral och en får en fin balans mellan friskhet och harmoni. När kommer deras Cabernet Sauvignon och Sauvignon Blanc?
Pulled Chicken Burger
Vi stannar i Kalifornien och parar goda District 7 Chardonnay med Vinjournalens amerikanska grymt goda pulled chicken burgare med vitlökssås till! Den gör du enklast och snabbast av färdiggrillad kyckling och passar utmärkt så där en vardagskväll när det ska gå undan.
Såsen
- 1 burk crème fraiche
- 3 klyftor vitlök
- salt
- socker
- vitpeppar
Blanda crème fraiche med hackad och knivpressad vitlökar salt, socker och vitpeppar.
Pulled Chicken Burger
Räkna med grillad kyckling för 2 personer.
- strimlad, skinn- och benfri grillad kyckling
- 3 msk majonnäs
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk strösocker
- 2 tsk gula senapsfrön
- blad från färsk basilika
- 1 dl tunt skivade vårlökar
- hamburgerbröd av brioche-deg
Rosta senapsfrön i stekpanna utan fett. Mortla dessa.
Vispa ihop majonnäs, äppelcidervinäger, strösocker och gula senapsfrön.
Rosta bröden lite lätt.
Lägg på den strimlade kycklingen och 2 msk senapsmajonnäs.
Avsluta med några blad basilika och lägg på toppen av brödet.