Chèvre Chaud

  • Börja med en mixsallad och en honungsdressing av olja, vinäger, honung samt lite fransk senap.
  • Sätt ugnen på 225°. Skär en liten baguette i 2 cm tjocka skivor, pensla med lite olivolja och rosta skivorna i ugnen.
  • Välj gärna en fransk getost, exempelvis Sainte-Maure. Skär den i 2 cm tjocka skivor, lämna kanten och lägg osten på hälften av brödskivorna och gratinera dessa i ugnen tills osten har fått färg och smält lite.
  • Garnera med en klyfta färsk fikon eller sätt i en cocktailpinne med blandade inlagda torkade tomater, lök och paprika.

Vintips

Les Hauts de Granget 2011 (nr 3814) 164 kr

Det här smaskiga Bordeauxvinet kommer från producenten Union de Producteurs i Saint-Emilion Grand Cru, ett kooperativ som startades 1932 och idag har över 200 medlemmar.

Detta ungdomliga vin är stramt och nyanserat och passar utmärkt till osten samt honungsdressingen. Vinet har en moderat alkoholhalt på 13.5%. Den härliga doften lockar till att ta en extra klunk och låta den utvecklas på tungan. Här känner man en smak av rostat ekfat och de mörka bären dominerar och då framförallt de svarta vinbären. Men här finns också smak av örter, kaffe och choklad. Vinet är underbart fylligt och strävt och har en intensiv blåröd färg. Druvorna är Merlot, Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon. Det kanske saknas en viss elegans och komplexitet, men vinet kan lagras i några år och blir bara bättre.

Vinjournalen.se rekomenderar

La Dame de Malescot

La Dame de Malescot

Artikel:5491Volym:750 ml
Pris349 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionUpptäck blommorna i vinÅrgång2017ProducentChateau Malescot Saint-ExuperyDruvor45% Merlot, 55% Cabernet Sauvignon samt liten del Cabernet Franc och Petit Verdot.Alkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy