Hem » Vin Fakta » Vinregionen Minho i Portugal bjuder på en fantastisk upplevelse
Vin Fakta

Vinregionen Minho i Portugal bjuder på en fantastisk upplevelse

minho-min_lscnon - Vinjournalen.se

Portugal har ett flertal olika vinregioner som du kan besöka, varav vinregionen Minho är en av landets mest besökta och bästa regioner. Minho är indelad i 9 mindre vinregioner, samt kallas även ibland för “Costa Verde” – den gröna kusten, detta tack vare dess otroligt vackra och gröna miljöer. Området är landets största, samt täcker hela 21.000 hektar.

Minho och Portugal som helhet passar perfekt att besöka för hela familjen. Landet bjuder inte bara på spännande och fascinerande rundturer och vinprovningar på deras fantastiska vingårdar, utan det finns hur mycket som helst som man kan göra. Tack vare landets geografiska positioner går det att sola och bada under stora delar av året, samt att dess miljöer och vyer bjuder på vykortsliknande perspektiv.

Tre fascinerande städer och platser du kan besöka under din resa till Minho är Barcelos, Ponte de Lima och Monção, varav samtliga bjuder på sina egna unika upplevelser. Här kan du utforska kulturarv, miljöer, testa fantastiska viner och inhemska maträtter som Cabrito das Terras Altas do Minho eller Jesuitas, eller bara njuta av det varma klimat som regionen bjuder på. 

Testa många olika viner och druvor från vinregionen Minho

Med tanke på den stora yta av strax över 20.000 hektar som Minho bjuder på, finns det självklart en stor variation i de druvor och viner som produceras. De röda druvorna Alvarelhao, Espadeiro och Caino Tinto är otroligt populära alternativ, medan de vita druvorna Alvarinho, Arinto och Loureiro odlas och produceras i stora mängder.

Med tanke på det stora utbud av viner som produceras finns det en stor variation i smak och karaktär. En av regionens kändaste sorter är dock Branco Vinho Verde, en lite lättare vinsort med fruktig karaktär. Passar perfekt att njuta av under de varmare dagarna på året.

Karta över Minho bästa vingårdar

Vi har hittat några av Minhos bästa vingårdar som du kan besöka

Om du bestämmer dig för att besöka vinregionen Minho får du absolut inte missa ett besök hos någon av dess fantastiska vingårdar. Passar perfekt som en dagsutflykt!

A & D Wines – Familjeägd gård som följer gamla traditioner

 Image Alt - Vinjournalen.se

Den här familjeägda vingården har erfarenhet och anor som sträcker sig tillbaka flera generationer. Av den anledningen kan du förvänta dig fascinerande historia och fantastiska viner när du besöker den här vingården. Gården erbjuder barnaktiviteter, vilket ger dina barn något roligt att göra medan du tar del av gårdens miljöer, historia och viner! 

 • Appellationer: Vinho Verde
 • Aktiviteter: Rundtur och vinprovning
 • Pris: €15 per person.

Casa De Vilacetinho – producerat förstklassiga viner sedan 1790

 Image Alt - Vinjournalen.se

Det här är en av de absolut äldsta vingårdarna i regionen, samt bjuder på unika viner och en fascinerande historia. Under 230 år har vingården odlat och producerat kvalitativa viner, samt förfinat processen för varje år som går. Vingården sträcker sig över 30 hektar, samt levererar otroliga miljöer, viner och historia. 

 • Appellationer: DOC
 • Aktiviteter: Rundtur och vinprovning
 • Pris: €5 per person.

Quinta Da Raza – använder hållbara principer för att producera kvalitativa viner

 Image Alt - Vinjournalen.se

Quinta Da Raza producerar kvalitativa viner med hjälp av hållbara processer och principer. Den familjeägda vingården har gått i arv under flera generationer, vilket har lett till att all information och kunskap har följt med och förfinats under årens gång. Vid ett besök till den här gården kan du ta med dig både husdjur och barn, vilket gör den till ett perfekt äventyr för hela familjen. 

 • Appellationer: Vinho Verde DOC
 • Aktiviteter: Vinprovning och rundtur
 • Pris: €20

Vinhos Norte – en vingård som använder organiska metoder

 Image Alt - Vinjournalen.se

Vinhos Norte har förstått att vi måste bevara miljön för att kunna överleva, vilket är anledningen till att de tar ett stort socialt ansvar genom att använda organiska metoder vid produceringen av deras viner. Druvorna är handplockade för att garantera högsta möjliga kvalité, något som märks när man testar deras otroliga viner. 

 • Appellationer: Fafe
 • Aktiviteter: Vinprovning och rundtur
 • Pris: Beror på vilka aktiviteter du väljer

Läs mer om ett stort urval av vingårdar i Minho som tar emot besök och bjuder på vinprovning och rundtur. Du kan även läsa om och jämföra vingårdar med vinprovningar i Minho samt få ytterligare information vad som ingår och pris för olika aktiviteter.

Frågor och svar:

Vilka är de tre fascinerande städerna och platserna att besöka i vinregionen Minho?

Barcelos, Ponte de Lima och Monção.

Vilka är de populära druvorna som odlas och produceras i Minho?

De röda druvorna Alvarelhao, Espadeiro och Caino Tinto samt de vita druvorna Alvarinho, Arinto och Loureiro.

Vilken är en av regionens kändaste vinsorter?

Branco Vinho Verde, en lättare vinsort med fruktig karaktär.

Vilken vingård i Minho är familjeägd och följer gamla traditioner?

A & D Wines.

Vilken vingård i Minho använder organiska metoder vid produktionen av sina viner?

Vinhos Norte.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.