Upptäck röda viner från Piemonte, bland de bästa från Italien
Nebbiolo-druvan kanske inte är regionens fruktsammaste, men den är en viktig ingrediens i de flesta röda viner från Piemonte. Vinerna får många fördelar av att ha dessa druvor i blandningen. Nebbiolo är faktiskt ansvarig för att ha förbättrat kvaliteten på regionens viner. Druvorna är en viktig del av de fyra DOCG-vinerna som produceras i Piemonte.
Fyra DOCG rödvin från Piemonte:
- Barolo
- Barbaresco
- Langhe Nebbiolo
- Gattinara
Röda viner som görs av Nebboilo-druvor brukar lukta som tjära och rosor. De har också alldeles för höga nivåer av tanniner för att kunna drickas unga. De är dock ett utmärkt val om du är ute efter ett vin att lägga i vinkällaren och spara till en regnig dag i framtiden.
Om du är ute efter viner från Piemonte som kan avnjutas unga föreslår vi viner gjorda på Barbera-druvor. De påminner mer om de klassiska italienska rödvinerna och har lägre tanninnivåer, vilket gör att de inte behöver lagras i flera år innan man dricker dem.
Frågor och svar:
Vilken druva är en viktig ingrediens i de flesta röda viner från Piemonte?
Vad har Nebbiolo-druvan bidragit med till kvaliteten på regionens viner?
Vilka är de fyra DOCG-vinerna som produceras i Piemonte?
Hur brukar röda viner som görs av Nebbiolo-druvor lukta?
Vilken druva är ett utmärkt val om man är ute efter ett vin att avnjuta ungt?
Vinguider relaterade till denna artikel
- Röda viner från Barolo
- Röda viner från Colline Novaresi
- Röda viner från Gattinara
- Röda viner från Dolcetto d’Alba
- Röda viner från Italien