Hem » Vin Fakta » När man vill börja samla ölburkar…

När man vill börja samla ölburkar…

Det kanadensiska konstnärliga hantverksbryggeriet Collective Arts Brewing har kommit till Sverige och säljer nu sitt goda hantverksöl där varje ölburk är ett eget unikt litet konstverk. Riktigt snygga och coola burkar, så snygga så man inte vill panta dessa.

Craftbryggeriet är baserat i Ontario, Kanada och kombinerar kreativiteten hos konstnärer som skapar burkarnas design med hantverksöl som dessutom smakar gott. Grundarna Matt Johnston och Bob Russell grundade Collective Arts Brewing 2013 utifrån två övertygelser:

Kreativiteten främjar kreativitet och kreativitet ger massor av god öl!

Att göra öl förpackat i konstnärliga burkar handlar framförallt om extremt mycket kärlek till bryggarkonsten och där bryggarna lägger ner sin själ i varje öl som släpps. Men för byggeriet handlar det om mer än så och det är troligen därför bryggeriet haft så stora framgångar i Nordamerika.

Bryggeriets sinnrikt utformade design måste vara världens mest uppfriskande konstgalleri av extravaganta och väldigt färgglada burkar och flaskor, som skapats av konstnärer – en kul idé som självklart gagnar varumärket, när varje öl som bryggeriet släpper är prydd med ett originalkonstverk och designen på burkarna ändras regelbundet.

Collective Arts har skapat ett globalt konstnärssamfund – bestående av visuella konstnärer, musiker och filmskapare som representerar olika aspekter av konstsamhället och löpande väljs ut av en jury.

Och detta är ett lukrativt samarbete även för konstnärerna som själva får bestämma vilken konst de vill se på etiketterna, berättade grundaren Bob Russel och självklart ger Collective Arts Brewing varje konstnär ett stipendium på 260 dollar för sina bidrag. Konstnärerna behåller även äganderätten till sitt arbete.

Hittills har burkarna speglat över 600 skisser från internationella konstnärer på sina etiketter sedan Russell och hans affärspartner startade projektet.

I Sverige är det är importören TOMP Beer Wine & Spirits som lyckats knyta till sig det populära bryggeriet och Sverige blir den första marknaden i Norden som lanserar hantverksölen. Under 2018 kommer man att lansera en rad olika varianter i burkar och flaskor, från Collective Arts på krogen och på Systembolaget.

Lite mer att läsa om öl:

Frågor och svar:

Vilket land kommer det kanadensiska konstnärliga hantverksbryggeriet Collective Arts Brewing ifrån?

Collective Arts Brewing kommer från Ontario, Kanada.

Vad är det som gör burkarna från Collective Arts Brewing unika?

Varje ölburk är ett eget unikt litet konstverk.

Vad är grundarna Matt Johnston och Bob Russells övertygelser bakom Collective Arts Brewing?

Kreativiteten främjar kreativitet och kreativitet ger massor av god öl.

Vad är det som gör Collective Arts Brewing så framgångsrika i Nordamerika?

Bryggeriets sinnrikt utformade design och konstnärliga burkar och flaskor.

Vilket samarbete har Collective Arts Brewing skapat med konstnärer?

Collective Arts Brewing har skapat ett globalt konstnärssamfund bestående av visuella konstnärer, musiker och filmskapare som representerar olika aspekter av konstsamhället och löpande väljs ut av en jury.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.