• Dyra viner är godare än billiga. Detta kan såklart stämma, men så behöver inte alltid vara fallet. Ett vin som har tillverkats inom en stor budget håller automatiskt inte hög kvalitet eftersom det finns många olika faktorer som påverkar vinets smak, såsom klimatförhållanden och jordmån. På samma sätt kan ett billigare vin hålla mycket hög standard.
  • De bästa lagringsbara vinerna har en traditionell vinkork. Detta stämmer inte alls då korken faktiskt kan göra att vinet förstörs. Korken kan släppa igenom luft och börja mögla, och då blir smaken på vinet därefter. Aluminiumkorkar ger ingen konstig smak och fungerar precis lika bra som traditionella korkar vid lagring.
  • Massproducerade viner från stora producenter är inte lika bra som boutiqueviner från mindre, ”autentiska” tillverkare. Detta stämmer inte heller då dessa företag har stora resurser att göra bra vin. Ibland blir det mindre bra, men större producenter har faktiskt samma, om inte större potential att tillverka kvalitetsviner som mindre vingårdar.
  • Söta viner är till för ”amatörer”. En del tror att riktigt erfarna vinkännare endast dricker tanninrika eller syrliga viner medan de söta är mer ”lättdruckna” och passar främst oerfarna och okunniga vindrickare. Men så är inte fallet – några av världens finaste viner är faktiskt riktigt söta. Många söta viner går att lagra och tilltalar de mest sofistikerade smaklökarna.

Så hur ska du nu undvika att myterna sätter käppar i hjulet för dig? För att undgå dina förutfattade meningar kan du börja med att prova några viner som du kanske annars hade undvikit. Varför inte prova en ny druva eller ett vin med en annorlunda smakprofil? När du väljer bör du undvika att titta för mycket på förpackningen, samt fundera på ett vin i en annan prisklass.

Vinjournalen.se rekomenderar

Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Artikel:2298Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

RegionCôtes du Rhône (CdR)Årgång2020ProducentDomaine des PasquiersDruvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol15 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy