Kommer du att ha vägen förbi Bordeaux i sommar? Då ska du inte missa det ultramoderna och nybyggda vincentret som öppnar den 1 juni. Det är så mycket mer än bara ett museum.

”Upptäck vinkulturen och följ med på ett sensoriskt äventyr.”

Så beskriver det nya vincentret i Bordeaux, La Cité du Vin (vinstaden) sitt koncept för detta upplevelsecentrum om vin. I hjärtat av Bordeaux vinregion, vid floden Garonne, på yta av mer än 13000 m² och i tio olika våningar kommer man att kunna upptäcka, utforska många och varierande aspekter kring vin över tid och rum.

Vid första anblicken ser man byggnaderna och den moderna arkitekturen som verkligen är imponerande och djärv i formgivningen. Man har satsat en hel del på arkitekturen. Arkitekterna från XTU, Anouk Legendre och Nicolas Desmazières, har onekligen lyckats med formge ett center som inger ”vinlust”, en rymdkänsla inspirerad av vinets runda, sensuella smaker i formerna. Virvlande glas, knotiga vinstockar, mjuka böj och luftiga perspektiv i stora ytor som ger känslomässig plats för den halvmiljonen besökare som man räknar med kommer att besöka vincentret redan i sommar.

La Cité du Vin har faktiskt inte bara ett fokus på Bordeauxregionen, utan handlar om vinets historia och kultur genom tiderna och man kommer att kunna smaka på viner från hela världen för att skapa förståelse för kulturerna i fem vinodlingskontinenter.

Precis som med den moderna arkitekturen har man satsat på de senaste tekniska innovationerna som man använder i scenografin, som 3D-bilder, multimedia, hologram, luktsensorer, musik och andra interaktiva verktyg på åtta olika språk via individuella mobiltelefonlinjer utfärdas för varje besökare. Slutresultatet är en uppslukande och en multi-sensorisk upplevelse.

Här det verkligen att finnas allt för vinentusiasten: man kan boka besök på vingårdar, delta i evenemang och provningar, lyssna på föreläsningar, se kulturella events, äta och ta ett glas på flotta restauranger, shoppa.

Ta en tur runt och titta själv!

 

Vinjournalen.se rekomenderar

La Dame de Malescot

La Dame de Malescot

Artikel:5491Volym:750 ml
Pris349 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionUpptäck blommorna i vinÅrgång2017ProducentChateau Malescot Saint-ExuperyDruvor45% Merlot, 55% Cabernet Sauvignon samt liten del Cabernet Franc och Petit Verdot.Alkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy