Vid 1582, under uppsikt av Jean d’Aulède och hans fru Francois de Lestonnac, användes över en tredjedel av de 265 hektaren till vinodling. År 1694, efter Jean Davis d’Aulède, övergick vingården delvis till familjen Pontacs ägande. Oavsett vilken familj som ägde vingården och egendomarna fortsatte man dock att utveckla odlingarna och vinerna.

Milstolpar i Chateau Margaux historia:

  • 1100-talet Det ursprungliga godset grundas.
  • 1572 Första dokumenterade vinodlingen.
  • 1582 Familjen d’Aulède tar över från familjen Lestonnac.
  • 1771 Första Bordeauxvinet säljs på Christie’s.
  • 1810 Huvudbyggnaden, som finns kvar idag, påbörjas.

Vid slutet av 1700-talet hade roséblandningar av vitt och rött vin ersatts av Bordeauxviner, under uppsikt av godsförvaltaren Berlon. De blev så lyckade att de var de första Bordeauxvinerna som såldes på Christie’s år 1771. Det sägs att självaste Thomas Jefferson hade en 1787 Chateau Margaux i sin privata samling.

Snabbspola fram till 1900-talet då en förmögen grekisk köpman köpte Chateau Margaux-egendomen från familjen Ginestet. Han satte igång stora förändringar i den nedgående vingården, vilket har lett till att den idag anses vara en av de främsta i Frankrike.

Vinjournalen.se rekomenderar

La Dame de Malescot

La Dame de Malescot

Artikel:5491Volym:750 ml
Pris349 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionUpptäck blommorna i vinÅrgång2017ProducentChateau Malescot Saint-ExuperyDruvor45% Merlot, 55% Cabernet Sauvignon samt liten del Cabernet Franc och Petit Verdot.Alkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy