Hem » Vin Fakta » De här vann Svenska Gastronomipriset!

De här vann Svenska Gastronomipriset!

Vill du hålla dig uppdaterad med det allra senaste bland alla fina restauranger och de duktiga sommeliererna, kockarna, servitörerna och många fler som jobbar inom restaurangbranschen i Sverige? Under måndagskvällen gick Svenska Gastronomipriset av stapeln på Operakällaren i Stockholm och här presenterades ett antal priser där branschen själv fått rösta. Huvudpriset med en prissumma på 50 000 kronor gick till konditorn My Feldt som driver Feldts bröd och konfekt i Halmstad. En annan av de stolta prisvinnarna var Anders Oskarsson som blev utnämnd till Konditorernas Konditor 2017. Han hade tidigare under dagen kommit tillbaka efter att ha tagit emot ett pris i Mexiko som Årets Konditor i världen.

Svenska Gastronomipriset är en hyllning till restaurangvärldens mest lysande stjärnor. Tidningen Restaurangvärlden har utsett Kockarnas Kock och Kockarnas Krog 25 år i rad. Drygt 100 kockar i hela Sverige röstar på de fem kockar och fem krogar som de anser vara bäst i Sverige. Ingen extern jury är inblandad i tävlingen. Sedan 2016 inkluderar tävlingen även konditorer, servitörer och sommelierer som på samma sätt fått nominera de kolleger de anser vara bäst.

Stort tack till Bergkvist Publishing AB som har sammanställt denna ambitiösa vinnarlista. Eloge till alla duktiga inom restaurangbranschen!

Kockarnas Kock 2017  (Med en jury bestående av drygt 100 av de bästa kockarna i Sverige)

  1. Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet, Järpen
  2. Sayan Isaksson, Esperanto, Stockholm
  3. Daniel Berlin, Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås
  4. Jacob Holmström, Gastrologik, Stockholm
  5. Magnus Ek, Oaxen, Stockholm
  6. Mathias Dahlgren, Matbaren och Rutabaga, Stockholm
  7. Fredrik Johnsson, Volt, Stockholm
  8. Daniel Höglander, Aloë, Stockholm
  9. Adam Dahlberg, Adam/Albin, Stockholm
  10. Paul Svensson, Fotografiska, Stockholm
  11. Björn Frantzén, Frantzén
  12. Frida Ronge, TAK, Stockholm
  13. Henrik Norström, Lux Dag för Dag, Stockholm
  14. Titti Qvarnström, Malmö
  15. Mikael Einarsson, Pontus Group, Stockholm
  16. Stefan Ekengren, Hantverket, Stockholm
  17. Tom Sjöstedt, Lilla Ego, Stockholm
  18. Mats Vollmer, Vollmers, Malmö
  19. Saori Ichihara, Stockholm
  20. Marcus Jernmark, Frantzén, Stockholm

Kockarnas Krog 2017  (Med en jury bestående av drygt 100 av de bästa kockarna i Sverige)

  1. Fäviken Magasinet, Järpen
  2. Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås
  3. Esperanto, Stockholm
  4. Oaxen, Stockholm
  5. Gastrologik, Stockholm
  6. Volt, Stockholm
  7. Aloë, Stockholm
  8. Vollmers, Malmö
  9. Adam/Albin, Stockholm
  10. Operakällaren, Stockholm
  11. Matbaren, Stockholm
  12. Lilla Ego, Stockholm
  13. Punk Royale, Stockholm
  14. Sturehof, Stockholm
  15. Ekstedt, Stockholm
  16. Babette, Stockholm
  17. Upper House Dining, Göteborg
  18. Koka, Göteborg
  19. AG, Stockholm
  20. Krakas Krog, Gotland

Konditorernas Konditor 2017  (Med en jury bestående av drygt 100 av de bästa konditorerna i Sverige)

  1. Anders Oskarsson, Nilssons Konditori & Bageri, Oskarshamn
  2. Fredrik Borgskog, Upper House Dining, Göteborg
  3. Mattias Ljungberg, Tössebageriet, Stockholm
  4. Frida Leijon, Leijon Stenungsbageri & Konditori
  5. Ted Johansson, Dessert och Choklad, Stockholm
  6. Per Klein Olsson, Lundbergs Konditori
  7. Magnus Johansson, Magnus Johansson Konditori, Stockholm
  8. Maria Grave, Margaretas Bröd och Bakverk, Mölndal
  9. Jan Hedh, Hedh Escalante Chocolatier, Malmö
  10. Daniel Roos, K-märkt, Stockholm
  11. Joel Lindqvist, Mat & Chokladstudion, Malmö
  12. My Feldt, Feldt’s Bröd & Konfekt, Halmstad
  13. Frida Bäcke, Restaurant Kontrast, Oslo
  14. Dorotea Malmegård, Stockholm
  15. Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
  16. Damien Foschiatti, Fosh Artisan Patisserie, Stockholm
  17. Sylvain Marron, Sylvain Marron Patissier & Chocolatier, Göteborg
  18. Sébastien Boudet, Stockholm
  19. Martin Isaksson, Chokladfabriken, Stockholm
  20. Josefin Gauffin, Tössebageriet, Stockholm

Konditorernas Konditori 2017  (Med en jury bestående av drygt 100 av de bästa konditorerna i Sverige)

  1. Fosh Artisan Patisserie, Stockholm
  2. Tössebageriet, Stockholm
  3. Lundbergs Konditori, Stockholm
  4. Vete-Katten, Stockholm
  5. Nilssons Konditori & Bageri, Oskarshamn
  6. Magnus Johansson Bageri & Konditori, Stockholm
  7. Günterska Hovkonditoriet, Uppsala
  8. Feldt’s Bröd & Konfekt, Halmstad
  9. Artisan Bread, Karlstad
  10. Gunnarssons Specialkonditori, Stockholm
  11. Bageri Petrus, Stockholm
  12. Chokladfabriken, Stockholm
  13. RC Chocolat, Sigtuna
  14. K-Märkt, Stockholm
  15. Lindebergs Konditori & Bageri, Orminge
  16. Dessert & Choklad, Stockholm
  17. Wienercaféet, Stockholm
  18. Artipelag Konditori & Bageri, Stockholm
  19. Mat & Chokladstudion, Malmö
  20. Olof Viktors Bageri & Café, Glemmingebro

Servitörernas Servitör 2017  (Med en jury bestående av drygt 100 av de bästa servitörerna i Sverige)

  1. Carl Frosterud, Frantzén, Stockholm
  2. Ellinor Lindblom, Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås
  3. Johan Bengtsson, Volt, Stockholm
  4. Emma Höök, Talldungens Gårdshotell, Brösarp
  5. Hanna Wessman, Gastrologik, Stockholm
  6. Johan Agrell, Café Nizza, Stockholm
  7. Emelie Svensson, Spritmuseum, Stockholm
  8. Katarina Kaselli, Sensum, Stockholm
  9. Christina Wu Persson, Björk och Bambu, Göteborg
  10. Bodil Andersson, Långbro Värdshus, Älvsjö
  11. Sara Kalin, Pubologi, Stockholm
  12. Carolin Uggla, Restaurang Atelier, Göteborg
  13. Johan Lindberg, Ett Hem, Stockholm
  14. Alexander Bäckman, Nook, Stockholm
  15. Joakim Svensson, Lilla Ego, Stockholm
  16. Mathilda Flacht, Volt, Stockholm
  17. Emelie Zung-Hee Svensson, Agnes, Stockholm
  18. Emma Wennerberg, Spisa Matbar, Göteborg
  19. Mercedes Bachelet, Adam/Albin, Stockholm
  20. Emma Andersson Sjöstrand, Hörte Brygga, Skivarp

Servitörernas Serviceupplevelse 2017  (Med en jury bestående av drygt 100 av de bästa servitörerna i Sverige)

  1. Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås
  2. Operakällaren, Stockholm
  3. Fäviken Magasinet, Järpen
  4. Talldungens Gårdshotell, Brösarp
  5. Koka, Göteborg
  6. Volt, Stockholm
  7. Rolfs Kök, Stockholm
  8. Esperanto, Stockholm
  9. Västergatan, Malmö
  10. Lilla Ego, Stockholm
  11. Krakas Krog, Gotland
  12. Café Nizza, Stockholm
  13. Gastrologik, Stockholm
  14. Spritmuseum, Stockholm
  15. Björk och Bambu, Göteborg
  16. Adam/Albin, Stockholm
  17. Nook, Stockholm
  18. Babette, Stockholm
  19. Fotografiska, Stockholm
  20. Sensum, Stockholm

Sommelierernas Sommelier 2017   (Med en jury bestående av drygt 100 av de bästa sommeliererna i Sverige)

  1. Rubén Sanz Ramiro, PM & Vänner, Växjö
  2. Fredrik Lindfors, Grand Hôtel, Stockholm
  3. Sören Polonius, Esperanto, Stockholm
  4. Robert Andersson, Hornstulls Bodega, Stockholm
  5. Fredrik Horn, Oaxen, Stockholm
  6. Anna Mellfors, Tranan, Stockholm
  7. Béatrice Becher, Folii, Stockholm
  8. Johan Agrell, Café Nizza, Stockholm
  9. Daniel Crespi, Djuret, Pubologi och Flickan, Stockholm
  10. Frida Hansson, Babette, Stockholm
  11. Lars Trogen, Gaston, Stockholm
  12. Fredrik Lundberg, Babette, Stockholm
  13. Anna Rönngren, Frantzén, Stockholm
  14. Emelie Zung-Hee Svensson, Agnes
  15. Carl Frosterud, Frantzén, Stockholm
  16. Johan Bengtsson, Volt, Stockholm
  17. Johan Andersson, Grand Hôtel, Stockholm
  18. Benjamin Hill, Sjömagasinet, Göteborg
  19. Fredrik Iveskär, Hornstulls Bodega, Stockholm
  20. Ulrika Karlsson, Krakas Krog, Stockholm

Sommelierernas Dryckesupplevelse 2017  (Med en jury bestående av drygt 100 av de bästa sommeliererna i Sverige)

  1. PM & Vänner, Växjö
  2. Babette, Stockholm
  3. Hornstulls Bodega, Stockholm
  4. Djuret, Stockholm
  5. Operakällaren, Stockholm
  6. Folii, Stockholm
  7. Grand Hôtel, Stockholm
  8. 19 Glas, Stockholm
  9. Rolfs Kök, Stockholm
  10. Sturehof, Stockholm
  11. Eriks Vinbar, Stockholm
  12. Volt, Stockholm
  13. Tranan, Stockholm
  14. Nook, Stockholm
  15. Talldungens Gårdshotell, Brösarp
  16. Krakas Krog, Gotland
  17. Bar Centro, Göteborg
  18. Lyran, Malmö
  19. Gaston, Stockholm
  20. Sjömagasinet, Göteborg

CHEF OF THE CHEFS

  1. René Redzepi, Noma, Danmark
  2. Rasmus Kofoed, Geranium, Danmark
  3. Daniel Humm, Eleven Madison Park, USA
  4. Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet, Sverige
  5. Massimo Bottura, Osteria Francescana, Italien
  6. Alain Passard, L’Arpège, Frankrike
  7. Thomas Keller, The French Laundry, USA
  8. Grant Achatz, Alinea, USA
  9. Paul Cunningham, Henne Kirkeby Kro, Danmark
  10. Heston Blumenthal, The Fat Duck, England

Årets Werner 2017

Privat sektor – Christer Lingström

Offentlig sektor – Linn-Linn Thun

Frågor och svar:

Vem vann huvudpriset på Svenska Gastronomipriset 2017?

Konditorn My Feldt, som driver Feldts bröd och konfekt i Halmstad, vann huvudpriset med en prissumma på 50 000 kronor.

Vem blev utnämnd till Konditorernas Konditor 2017?

Anders Oskarsson blev utnämnd till Konditorernas Konditor 2017. Han hade tidigare tagit emot ett pris i Mexiko som Årets Konditor i världen.

Hur väljs vinnarna på Svenska Gastronomipriset?

Drygt 100 kockar, konditorer, servitörer och sommelierer i hela Sverige röstar på de kolleger de anser vara bäst. Ingen extern jury är inblandad i tävlingen.

Vilka restauranger blev utnämnda till Kockarnas Krog 2017?

Fäviken Magasinet, Daniel Berlin Krog, Esperanto, Oaxen och Gastrologik blev utnämnda till Kockarnas Krog 2017.

Vem vann priset som Servitörernas Servitör 2017?

Carl Frosterud från Frantzén i Stockholm vann priset som Servitörernas Servitör 2017.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Saint-Véran Domaine de la Croix Senaillet
Saint-Véran Domaine de la Croix Senaillet
Pris:211 :-
Artikel nr:522201
Smak fruktig, honung, mineral, persika, gula äpplen, nyanserad, citronskal, apelsinblommor
Arom gula äpplen, honung, mineral, nyanserad, persika, fruktig, citronskal, apelsinblommor
Färg gul
Mat som passar
fågel
fisk
grönsaker
skaldjur
Mer information
SortimentBeställning sortimentetÅrgång2020DruvorChardonnayAlkohol13 %VolymYAllergenerInnehåller: Sulfiter
Vinets karaktär
1 /12
Smakintensitet
5 /12
Sött/Torrt
10 /12
Syra

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.