Hem » Vin Fakta » 7 bra konton om vin att följa på Instagram

7 bra konton om vin att följa på Instagram

Det finns mycket att hitta när det gäller mat och dryck, i synnerhet om vin, på Instagram och det som är så bra med sociala media är att man enkelt och snabbt kan hålla lite koll vad som händer både här och internationellt.

Vi har 7 förslag på konton som vi tycker att du ska följa, om du vill hänga med och läsa de trendigaste och populäraste vinkontona, men vi har inte enbart valt efter antal följare utan tittat på andra parametrar som entusiasm, erfarenhet och kunskap!

Det finns så många fler bra konton – botanisera runt lite på Instagram – och du får garanterat nya uppslag på fräscha viner att prova när den egna fantasin tagit helt slut!

@vinetochmaten

Följare: 366

Gott vin och god mat är en oslagbar kombo och här finns personliga och underhållande tankar kring vin och mat på svenska. Bra tips och kombinationer om vin och mat med ett flertal goda och lätta recept, sån’t som vi gillar, bara att laga rakt av!

@wineways

Följare: 669

‘Vad jag drack, svalde eller spottade!’ Trevliga vininlägg och privata recensioner av viner som finns både  i Sverige men även utomlands. Bra förslag för dig som vill lyfta ditt vindrickande utöver det vanliga och hitta viner som oftast finns i Sverige.

@200pluswinegrapes

Följare: 555

Sommelieren Anders Hytter provar ’osponsrat’ och kommenterar goda viner från när och fjärran närmare bestämt 205 druvor från 48 länder och från och till även lite mat.  Inläggen är både på engelska, svenska och ibland på italienska.

@arman.sultani

Följare: 13 800

Under Fine Art & Dine hittar man Arman med sina franskinspirerade inlägg och som skriver och provar härliga viner, riktigt god mat och lägger upp flotta bilder och mysig konst med mycket kul från svensk och internationell restaurangvärld.

@mousserande.se

Följare: 17 000

En oberoende och mycket bra guide på svenska om ett brett spektrum av stilar när det gäller alla typer av mousserande viner från Champagne till Cava, Crémant, Prosecco… med recensioner och smarta förslag på bubbel för olika tillfällen.

@vinosnu

Följare: 3586

Alf Tumble och Petter Askergren berättar dokumenterar sina vinbravader med videoinlägg i underhållande tempo om lite kul trivia ur vinvärlden. Ja, här finns egna viner också, MEN inläggen är objektiva och det som skiner igenom är deras verkliga passion för vin.

@vinexperten

Följare: 1524

Presenterar sig som ’livsnjutare från Dalarna’ men förutom vin även skriver om vinresor, mat, musik, träning. Festliga och praktika inlägg från en vanlig människa om vanliga viner. Smakar viner i alla prisklasser och från hela världen.

Mer generell information om vin, mat och bloggar finns här: 

Frågor och svar:

Vilka parametrar har man tittat på när man valt ut de 7 bra kontona att följa om vin på Instagram?

Man har tittat på entusiasm, erfarenhet och kunskap, inte enbart antal följare.

Vilket konto ger personliga och underhållande tankar kring vin och mat på svenska?

@vinetochmaten

Vilket konto ger förslag på viner som oftast finns i Sverige?

@wineways

Vilket konto provar och kommenterar goda viner från när och fjärran, samt ibland mat?

@200pluswinegrapes

Vilket konto ger en oberoende och mycket bra guide på svenska om ett brett spektrum av stilar när det gäller alla typer av mousserande viner?

@mousserande.se

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.