Hem » Online vin » Om du ska beställa vin på nätet, läs detta först

Om du ska beställa vin på nätet, läs detta först

Hur du kan beställa vin på nätet från soffans bekvämlighet

Att handla på nätet får många av oss att tveka och kanske till och med ger en lätt huvudvärk. För att inte tala om att beställa vin på nätet!

Snabbmeny för denna artikel

Först och främst måste man ha i åtanke att handla vin på nätet inte är helt enkelt, men inte heller svårt. Därför hittar du här nedanför en lista på några grundläggande tips som hjälper dig att fatta ett säkert beslut när du ska köpa. Till att börja med är alkoholköp omgärdat av många regler, framför allt i Sverige. Därför är det viktigt att följa såväl EU:s så väl som Sveriges lagar och regler.

Viktiga saker att tänka på när du ska beställa vin på nätet

  • Först och främst ha fyllt 20 år
  • Köp bara produkter för eget bruk
  • Försäkra dig om att alkoholskatten och momsen är inkluderade i priset
  • Ta reda på vem som står för fraktkostnaden
  • Sist men inte minst, läs villkoren för skadade eller defekta produkter samt leverantörens returpolicy

Vinjournalen föreslår vin att beställa online


Crisp White

Trot’s sina blygsamma 8,5% så är Four Cousins Crisp White fullspäckat av härliga smaker. Vinet är torrt med en frisk smak av gröna äpplen, krusbär, nässlor, citrus och med en fin balanserad syra.


Sydafrika | Western Cape | Art. 5150 | Van Loveren Vineyards | 79:-

Andra saker du måste ha i åtanke när du tar beslut

Som privatpersoner dyker det upp många frågor och tveksamheter när det gäller att beställa vin på nätet. Nuförtiden gör internetbutikerna det så enkelt som möjligt för dig som köpare.

Självklart är det inte helt okomplicerat att beställa vin på nätet, men med lite guidning bör det inte vara några större problem. Tänk på att den ökande efterfrågan har gjort att många nya aktörer kommit till. Alla är inte helt seriösa, så sunt förnuft och lite referenstagning kan vara på sin plats.

Tveka inte alltför mycket, handla vin på nätet är inte svårt, givet att vi följer gällande regler på marknaden. Vår lista på viktiga saker att tänka på är en perfekt guide att följa när du är ute efter att beställa vin på nätet.

Frågor och svar

Går det att beställa vin på nätet?

Ja, så länge du kan bevisa att du har fyllt 20 år och betalar svensk alkoholskatt är det inga problem att beställa vin på nätet.

Vad är bra att tänka på när jag ska handla vin online?

När du handlar vin online är det bra om du vet ungefär vilket vin du vill ha eftersom utbudet är stort. Fokusera gärna på ett visst land eller vinregion så blir det enklare. Du kan även beställa vin på nätet bäst i test från olika leverantörer.

Går det att köpa vin på nätet från en utländsk leverantör?

Ja, det gör det, men det är viktigt att du kontrollerar vad leverntören skriver om alkoholskatt, moms och frakt. Ingår det i priset eller ska det betalas separat. Läs också vad som gäller om någon vara är defekt och behöver returneras.

Går det att beställa vin online med hemleverans från Systembolaget?

Det är fullt möjligt att beställa vin online, men du kan inte göra det i en fysisk butik. Vill du köpa vin med hemleverans måste du göra det via Systembolagets hemsida.

Är det dyrt att köpa vin online?

Om du har koll på alla avgifter och valutakurser samt kunskap om vilka leverantörer du kan beställa ifrån kan det vara billigare att direktimportera vin själv. Har du inte det kan det snabbt bli dyrare att beställa vin online än att köpa det på Systembolaget. Allt beror på din kunskapsnivå och vilken onlinebutik du använder dig av.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Domaine des Pasquiers
Domaine des Pasquiers
Detta ekologiska, fylliga vin har en markant doft av röda bär och örter. Dofterna bär även över till smaken av vinet som har en kryddig, ren fruktdriven karaktär, med inslag av skogshallon, plommon, svartpeppar och lagerblad samt en lång eftersmak.
Mer information
Årgång2020Druvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol15 %AllergenerInnehåller: Sulfiter
Vinets karaktär
9 /12
Smakintensitet
9 /12
Strävhet
9 /12
Syra

Relaterade inlägg

Inget hittades

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.