Röda viner Beaujolais-Villages

En komplett och uppdaterad Beaujolais-Villages vinguide för Röda Beaujolais-Villages viner

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Beaujolais-Villages viner kommer från vinregionen Bourgogne belägen i Frankrike. I vår vinguide om Rött vin Beaujolais-Villages hittar du lätt utförligare information om Röda Beaujolais-Villages viner som säljs via Systembolaget. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Röda Beaujolais-Villages viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Röda Beaujolais-Villages viner.

Filter

Filters

 

Röda Viner från Beaujolais-Villages

Röda viner från Beaujolais-Villages i Frankrike är kända för sin fruktiga och lätta karaktär. Druvorna som används är huvudsakligen Gamay, som ger vinet en mjuk och saftig smak med toner av röda bär och kryddor. Beaujolais-Villages-viner är perfekta för att njuta av på egen hand eller tillsammans med lättare maträtter som kyckling eller fisk. De är också utmärkta som aperitifviner på grund av sin lätta och uppfriskande smak. Beaujolais-Villages-viner är en utmärkt introduktion till franska viner för dem som är nya på området och är ett prisvärt alternativ till de mer kända vinerna från Bourgogne.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Beaujolais-Villages

Vanliga frågor om Röda viner från Beaujolais-Villages
 • Vad är Beaujolais-Villages röda viner?

  Beaujolais-Villages röda viner är viner som kommer från en specifik region i Frankrike, där druvorna odlas och vinet produceras enligt strikta regler.

 • Vilka druvor används för att göra Beaujolais-Villages röda viner?

  De vanligaste druvorna som används för att göra Beaujolais-Villages röda viner är Gamay och Pinot Noir.

 • Vilken smakprofil har Beaujolais-Villages röda viner?

  Beaujolais-Villages röda viner har en fruktig och mjuk smakprofil med inslag av röda bär och kryddor.

 • Vilken temperatur ska Beaujolais-Villages röda viner serveras vid?

  Beaujolais-Villages röda viner ska serveras vid en temperatur mellan 12-16 grader Celsius för att framhäva dess smaker och dofter på bästa sätt.

 • Vilken mat passar bra till Beaujolais-Villages röda viner?

  Beaujolais-Villages röda viner passar bra till maträtter som grillat kött, kyckling och fisk, samt till ost och charkuterier.