Sött vin från England

En komplett och uppdaterad vinguide för Engelska Dessert viner som säljs i Sverige

Hem » Dessert Vin » England

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Sött vin från England hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Dessert Engelska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Engelska Dessert viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Engelska Dessert viner.

Filter

Filters

 

Alla Sött Viner från England

Söta viner från England

Söta viner är ett läckert och indulgent sätt att avsluta en måltid eller njuta av på egen hand. Engelska söta viner är kända för sin friskhet och balans, oftast tillverkade av druvor som påverkats av ädelråte, botrytis. Dessa viner är komplexa, med en rad smaker från honung och aprikos till nötiga toner av mandel och valnötter. De passar bra ihop med ost och desserter, särskilt de som är gjorda med höstfrukter som äpplen och päron.

Tips – Vår Vinguide för Söta viner från England

Vanliga frågor om Sött Viner från England
 • Vilka regioner i England producerar söta viner?

  Några av de bästa söta vinerna i England produceras i Sussex och Kent.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för söta viner i England?

  Några av de huvudsakliga söta druvsorterna i England är Ortega (sen skörd), Bacchus (sen skörd), Huxelrebe (sen skörd) och Seyval Blanc (sen skörd).

 • Vilket är det mest populära söta vinet i England?

  Det är svårt att avgöra vilket det mest populära söta vinet i England är eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men en av de populära söta vinerna i England är Huxelrebe.

 • Vilken typ av vin är England känt för?

  England är känt för sitt mousserande vin som görs av traditionella Champagne-druvor som Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier, samt stilla viner som Bacchus och Pinot Noir.