Som en vinälskare bör du ta dig tiden och lära dig lite mer om de vita vinerna som produceras i Argentina. Här är Torrontes-druvan för vita viner, en gång trodd vara inhemsk, bakom många av de fantastiska vita viner som tillverkas på de många vingårdarna.

Förslag på fem vita viner från Argentina:

  • Los Cardos 2008 Sauvignon Blanc
  • Graffigna Centenario Reserva 2007 Pinot Grigio
  • Alta Vista Premium 2007 Torrontes
  • Terrazas Reserva 2007 Chardonnay
  • Angelica Zapata 2004 Chardonnay

Argentinska vita viner har oftast en intensiv arom, med inslag av tropiska frukter och blommor. De är underbart torra och har en närmast perfekt balans av syra. Torrontes-vinerna är på samma höga nivå som de viner av både Chardonnay och Sauvignon Blanc som tillverkas här.

Under de senaste åren har Torrontes-viner blivit synonyma med argentinska vita viner. Det är utan tvekan det mest distinkta vinet som produceras i landet. Argentina är för närvarande det enda landet i världen som tillverkar dessa viner. Oavsett om du väljer en Torrontes eller en av de många utmärkta Chardonnay eller Sauvignon Blanc-vinerna som produceras i Argentina, så kommer du att bli glatt överraskad av ditt val.

Vinjournalen.se rekomenderar

Crémant du Jura Brut

Crémant du Jura Brut

Artikel:242601Volym:750 ml
Pris159 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJuraÅrgångNVProducentFruitière Vinicole d’ ArboisDruvorChardonnay och Pinot NoirAlkohol12,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy