Lätta Zinfandelviner passar bra med mat som har mycket mildare smaker. Prova att servera denna typ av Zinfandel till milda ostar och kex som ett tilltugg, en ugnsbakad kalkon och tomatbaserade pastarätter. De passar också utmärkt till många medelhavsrätter och maträtter från Asien.
Populär mat att servera till Zinfandel-viner:
- Fläsk, Lamm, Nötkött, Vilt
- Kyckling, Kalkon, Anka, Fasan
- Spagetti, Lasagne, Cannelloni
- Tonfisk, Bouillabaise, Cioppino
- Pizza, Chili, Köttgryta
Mellanfylliga Zinfandel-viner är utmärkta att servera med enkel mat, som hamburgare, grillade italienska korvar, fläsk- eller lammkotletter. De starkare, fruktigare och lätt kryddiga smakerna av dessa viner kommer att komplettera maträtterna väl.
Fylliga Zinfandel-viner har intensiva smaker, som innefattar höga nivåer av tanniner. Dessa sorter görs på äldre druvor som antingen är som mognast eller till och med övermogna. Dessa viner är perfekta att servera till kraftigare måltider, som köttgrytor, lammstek, pastarätter och grillat. Med ett sådant mångsidigt vin som Zinfandel är det lätt att hitta rätt mat att servera till.
Vinjournalen Rekommenderar
Brunello di Montalcino Fattoi
Italienarnas egna favoritvin. Ett anrikt, lyxigt och framförallt farligt välsmakande vin som är perfekt till fina middagar. Upplev hjärtat av Toscanas traditioner med denna hänförande dryck. Det här är inget "vardagsvin" och vill man greppa smakens alla nyanser så kanske det är bäst att dricka vinet för sig.
Artikelnummer: 3097
Typ: Rött Vin, Vin
Land: Italien, Montalcino, Toscana
Alkohol: 14,5 %
Pris: 249 Kr.
HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET