Grillat är gott – speciellt när maten äts utomhus och serveras med rätt dryck. Tycker du som vi att vin alltid är det rätta valet kan du vara lugn, det går bra att ta med sig vin till grillfesten – bara du väljer rätt! Här kommer 3 enkla tips att komma ihåg:

  • Välj gärna mousserande
  • Tänk på temperaturen utomhus
  • Välj ett billigare alternativ

Öl är den klassiska drycken att servera till grillat. Kolsyran i ölen renar smaklökarna och verkar uppfriskande i kontrast till det smakrika grillande köttet. Om du föredrar vin bör du tänka på vilka typer som kan fungera på samma sätt. Mousserande viner ersätter ölens alla positiva egenskaper med råge.

Är det varmt utomhus vill man såklart dricka något uppfriskande. Se därför till att kyla ned ditt vin – till och med om det är rött – så fungerar det som ett saftigt iste en varm sommardag. En del experter skulle kanske inte rekommendera att kyla ned rödvin, men till just grillat funkar det alldeles utmärkt! Är du däremot tidigt ute med premiärgrillningen kan du behöva något värmande medan du väntar på att maten ska bli klar. Prova då gärna en varm sangria eller ett mustigt och kryddigt rödvin.

Grillfester ska helst vara avslappnade. Att komma dit i flipflops och äta på papptallrikar kan göra upplevelsen ännu trevligare, och då kan du passa på att ta med ett lite enklare budgetvin. Återigen är sangria en bra idé (varm eller kall) då du får väldigt mycket dryck för pengarna, samtidigt som du blir uppvärmd eller svalkad.

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy