Hem » Vin Tips » Vinrutt i Penedés – vinprovning med elbil i Katalonien
Vin Tips

Vinrutt i Penedés – vinprovning med elbil i Katalonien

vingardfront

Vinturismen växer och då växer det även upp speciella företag som erbjuder events, turer och vinprovningar. Ett sådant företag är La Carretera del Vi i Spanien. Här koncentrerar man sig på att erbjuda turer som, förutom vin, även har ett fokus på historiska och kulturella värden. På ett härligt sätt kombinerar man mat och vinupplevelser, vingårdsbesök, vinprovningar med turistattraktioner i närheten så att vinälskare kan bekanta sig med den gamla vägen som kopplade samman vingårdarna i Penedès och stränderna i Garraf.

Turen heter ”Den första vinvägen i Spanien” är ett gemensamt turismprojekt som där 12 vingårdar gått ihop med kommunerna längs vägen så att besökare kan färdas på den första historiska kommersiella vinvägen som användes av romarna för att exportera Penedès-vinerna över hela världen.

De 12 vingårdarna involverade i projektet är både mindre och större gårdar som erbjuder olika vinstilar. Samtidigt som du provar goda viner med ett rikt gastronomiskt utbud traditionell mat får du se tidiga iberiska byar, medeltida slott och mycket att Spaniens tidiga kultur.

Just den här rutten sträcker sig över ett område på 4 mil och den går från vingårdarna i Penedès-regionen till stränderna i Sitges. Längs med vägen kan man själv välja vilken vingård, om några eller alla, man vill göra en liten avstickare för en vinprovning.

I dag gör man enklast den här rutten med elbil och kan då välja att åka ensam eller dela bil med andra. I framtiden är det meningen att även kunna erbjuda att göra den här rutten på cykel eller till och med som vandring.

Mer information på: https://www.lacarreteradelvi.com

Så här härligt ser det ut

2017_05_11 Carretera_del_vi_2017 from Punt TV Comunicació Audiovisual on Vimeo.

Frågor och svar:

Vad är La Carretera del Vi och vad erbjuder de?

La Carretera del Vi är ett företag som erbjuder turer och vinprovningar med fokus på historiska och kulturella värden i Penedès-regionen i Spanien.

Vad är ”Den första vinvägen i Spanien”?

”Den första vinvägen i Spanien” är ett gemensamt turismprojekt där 12 vingårdar gått ihop med kommunerna längs vägen så att besökare kan färdas på den första historiska kommersiella vinvägen som användes av romarna för att exportera Penedès-vinerna över hela världen.

Vilka platser kan man besöka längs med vinvägen?

Längs med vinvägen kan man besöka tidiga iberiska byar, medeltida slott och andra platser som är viktiga för Spaniens tidiga kultur.

Hur lång är vinvägen och hur kan man ta sig runt på den?

Vinvägen sträcker sig över ett område på 4 mil och man kan enklast ta sig runt på den med elbil. I framtiden är det meningen att även kunna erbjuda att göra den här rutten på cykel eller till och med som vandring.

Vilka vingårdar är involverade i projektet?

12 vingårdar är involverade i projektet och de erbjuder olika vinstilar för besökare att prova.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

[custom-related-posts]
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.