Vinturismen växer och då växer det även upp speciella företag som erbjuder events, turer och vinprovningar. Ett sådant företag är La Carretera del Vi i Spanien. Här koncentrerar man sig på att erbjuda turer som, förutom vin, även har ett fokus på historiska och kulturella värden. På ett härligt sätt kombinerar man mat och vinupplevelser, vingårdsbesök, vinprovningar med turistattraktioner i närheten så att vinälskare kan bekanta sig med den gamla vägen som kopplade samman vingårdarna i Penedès och stränderna i Garraf.

Turen heter ”Den första vinvägen i Spanien” är ett gemensamt turismprojekt som där 12 vingårdar gått ihop med kommunerna längs vägen så att besökare kan färdas på den första historiska kommersiella vinvägen som användes av romarna för att exportera Penedès-vinerna över hela världen.

De 12 vingårdarna involverade i projektet är både mindre och större gårdar som erbjuder olika vinstilar. Samtidigt som du provar goda viner med ett rikt gastronomiskt utbud traditionell mat får du se tidiga iberiska byar, medeltida slott och mycket att Spaniens tidiga kultur.

Just den här rutten sträcker sig över ett område på 4 mil och den går från vingårdarna i Penedès-regionen till stränderna i Sitges. Längs med vägen kan man själv välja vilken vingård, om några eller alla, man vill göra en liten avstickare för en vinprovning.

I dag gör man enklast den här rutten med elbil och kan då välja att åka ensam eller dela bil med andra. I framtiden är det meningen att även kunna erbjuda att göra den här rutten på cykel eller till och med som vandring.

Mer information på: https://www.lacarreteradelvi.com

Så här härligt ser det ut

2017_05_11 Carretera_del_vi_2017 from Punt TV Comunicació Audiovisual on Vimeo.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy