Att inte kunna dricka vin på grund av huvudvärk är ett problem alltför många lider av. Att dricka med måtta är alltid en god idé, men vi tycker att alla ska kunna njuta av både ett och två glas då och då. Därför har vi tagit fram våra tre bästa tips som hjälper dig att undvika de tråkiga konsekvenserna

  • Drick vatten till vin
  • Ta en värktablett innan du dricker
  • Undvik sötsaker medan du dricker

Varannan vatten. Detta uttryck har du säkerligen hört många gånger förr, men det stämmer inte mindre för det. Till skillnad från vissa andra drycker går det lätt att dricka vatten samtidigt som du dricker vin. Det är vanligt att beställa in vatten till vinglaset om du är på krogen, och gör du det kommer du inte att ångra dig. Föredrar du att fokusera enbart på vinet när det dricks kan du istället dricka vattnet i ett svep före, så länge du håller din kropp återfuktad.

Ska du dricka mycket måttligt med vin och drabbas lätt av huvudvärk kan det vara värt att då och då ta en eller två värktabletter med ibuprofen. Detta rekommenderas dock inte om du ska dricka mycket och du bör undvika att ta värktabletter alltför ofta samt rådfråga läkare innan. Vill du njuta av ett eller två glas vin vid ett speciellt tillfälle utan att få huvudvärk dagen efter kan du dra nytta av detta tips, annars kan du dricka lite extra vatten istället.

Att inta socker och alkohol tillsammans i alltför stora mängder är förmodligen ett av de säkraste sätten att vakna upp med en kraftig baksmälla. När du druckit lite är det enklare att falla för frestelsen att ta en extra kaka, men undvik detta och njut av vin och efterrätt vid två separata tillfällen.

Vinjournalen.se rekomenderar

La Dame de Malescot

La Dame de Malescot

Artikel:5491Volym:750 ml
Pris349 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionUpptäck blommorna i vinÅrgång2017ProducentChateau Malescot Saint-ExuperyDruvor45% Merlot, 55% Cabernet Sauvignon samt liten del Cabernet Franc och Petit Verdot.Alkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy