Upptäck Rueda – ett snabbt växande vinområde i Spanien

Runt omkring Rueda finner man några mycket populära turistmål, bland annat historiska ruiner från romarrikets tid. Men det är inte bara svunna tider som lockar resenärer till området utan också nutidens hantverk i form av vintillverkning. För fyrtio år sedan bestod Ruedas vingårdar av en platå på runt 700 meter över havet. På den tiden var det svårt att tro att det skulle utvecklas till vad det är idag, och en stor anledning till det var de mer berömda granndistrikten, till exempel:

  • Cigales
  • Toro
  • Ribera del Duero

Det är främst det vita vinet som satt Rueda på den internationella vinkartan. Egentligen är det geografiska läget inte optimalt för odling av vita druvor; jordmånen är ganska fattig, stenig och sandig och bestående av kalksten, men har en hög kalkhalt, dräneras enkelt på vatten och är lätt att arbeta med. Klimatet är kontinentalt med långa, varma somrar och kalla vintrar, vilket gör att det finns risk för att frost, hagel och regn kan försvåra vinodling. Det har inte varit lätt alla gånger att uppnå framgång, men ihärdiga producenter har stått ut med några sparsamma skördar för att till sist kunna tillverka kvalitetsvin.

De mest populära druvarterna som används i vin från Rueda är Verdejo, Viura och Sauvignon Blanc, och om du vill prova ett vin från Rueda är det värt att slå till på någon av dessa sorter. Bland de röda finner vi bland annat Grenache, Tempranillo, Cabernet Sauvignon och Merlot. Vinresor till Rueda är fortfarande inte lika populära som till grannregionerna eftersom det inte känns lika pittoreskt, men är du intresserad av arkitektur finns det något här för dig som kräver mer än bara vin.

Lorcher Riesling Graf von Kanitz

En trevlig ekologisk Riesling från Rheingau

Artikelnummer: 3705-01

Typ: Vin, Vitt Vin

Producent:Lorcher Riesling Graf von Kanitz

Land: Tyskland (Lorcher Riesling Graf von Kanitz)

Alkohol: %

Pris:147 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött Nötkött Nötkött

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna