Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Tips

»  Upptäck Riojaviner – Spaniens stolthet

Upptäck Riojaviner – Spaniens stolthet

Upptäck Riojaviner – Spaniens stolthet

De bästa röda Riojorna framställs omsorgsfullt av de finaste Tempranillo, Grenache, Graciano och Mazuelo-druvor som finns. Sedan lagras de på amerikanska ekfat. Under senare år har man framgångsrikt experimenterat med att använda både nya, franska och amerikanska ekfat.

Rioja-vinernas lagringsprocess:

  • Alla ekfat måste vara 225 liter.
  • Jovan-viner (de yngsta) ekfatslagras sällan.
  • Crianza och Reserva-viner lagras ofta i minst 12 månader.
  • Gran Reserva-viner ekfatslagras i minst två år.

Uppskattningsvis 85% av alla viner som produceras i Rioja-regionen är röda. Resten av vinerna som tillverkas är antingen vita eller rosé. Det finns också flera vita viner gjorda på Viura-druvor, som heter Macebo.

Dessa vita viner jäses i tunnor på samma sätt som de röda vinerna i regionen. Jäsningsprocessen gör dem till bland de populäraste vinerna i Spanien. Det finns också små sektioner av Cava DOC som överlappar Riojaregionen, vilket gör den till den vinregionen

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

De finaste Tempranillo, Grenache, Graciano och Mazuelo-druvorna används.

Traditionellt används amerikanska ekfat, men på senare år har man experimenterat med både nya, franska och amerikanska ekfat.

Crianza och Reserva-viner lagras ofta i minst 12 månader.

Viura-druvan används för att göra de populäraste vita vinerna i Spanien, som heter Macebo.

Rioja är en vinregion som tillverkar främst röda viner, men också vita och roséviner. Det finns också små sektioner av Cava DOC som överlappar Riojaregionen.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar