Hem » Vin Tips » Upptäck DeMorgenzons alldeles unika viner

Upptäck DeMorgenzons alldeles unika viner

26_itemthemeimage_4835-jpg

Producentens filosofi bygger på att värna om naturen och främja ett varierande ekosystem. Detta kan man se med egna ögon då vackra vildblommors sprider ut sig mellan rankorna. Även smaken på vinet har sin alldeles egna utsökta karaktär. En annan intressant filosofi som präglar DeMorgenzon är att musik kan påverka druvornas mognad positivt. Därför spelas konstant klassisk musik runt om vid planteringarna. Vingårdarna ligger utspridda i följande områden med havet som bakgrund:

  • Kapstaden
  • Table Mountain
  • Cape Point
  • Cape Hangklip
  • Hottentots Holland Mountains
  • Helderberg
  • Simonsberg

DeMorgenzons viner präglas av en klassisk struktur med råvaror från den nya världen. Områdets unika terroir sätter också sin prägel, liksom de perfekt avvägda blandningarna. Ett exempel på en sådan blandning är deras DMZ Concerto med syrah, mourvèdre och grenache. Detta kryddiga och nyanserade vin karaktäriseras bland annat av plommon, björnbär, hallon, espresso och svartpeppar. Bra maträtter att matcha med är lamm, nöt och vilt.

Namnet DeMorgenzon betyder på holländska ”morgonsol”. Det kommer av att vingårdarnas sydöstliga läge bjuder på en morgonsol som passar perfekt för de druvor som odlas där. De olika vingårdarna som ingår i DeMorgenzon är anpassade efter just de mikroklimat som råder. Alla druvor behandlas så naturligt som möjligt och skördas när de nått optimal mognad. Den långa erfarenheten som finns inom företaget i kombination med de fina förutsättningarna för vinodling i området gör helt enkelt DeMorgenzons viner till något alldeles speciellt.

Frågor och svar:

Vilken filosofi präglar DeMorgenzon när det kommer till vinproduktion?

Producentens filosofi bygger på att värna om naturen och främja ett varierande ekosystem.

Hur påverkar musik druvornas mognad hos DeMorgenzon?

En intressant filosofi som präglar DeMorgenzon är att musik kan påverka druvornas mognad positivt. Därför spelas konstant klassisk musik runt om vid planteringarna.

Vilka områden ligger DeMorgenzons vingårdar i?

Vingårdarna ligger utspridda i följande områden med havet som bakgrund: Kapstaden, Table Mountain, Cape Point, Cape Hangklip, Hottentots Holland Mountains, Helderberg och Simonsberg.

Vad karaktäriserar DeMorgenzons DMZ Concerto?

DMZ Concerto är en blandning av syrah, mourvèdre och grenache. Detta kryddiga och nyanserade vin karaktäriseras bland annat av plommon, björnbär, hallon, espresso och svartpeppar.

Vad betyder namnet DeMorgenzon?

Namnet DeMorgenzon betyder på holländska ”morgonsol”. Det kommer av att vingårdarnas sydöstliga läge bjuder på en morgonsol som passar perfekt för de druvor som odlas där.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.