Brunello di Montalcino Fattoi 2008 (3097)
Denna prisvärda goding från Toscana dricks gärna som sällskap till rätter med rött kött. Smaken är intensiv och för tankarna till röda bär, fat, tobak och kryddor. Balanserade tanniner ger en elegant finish som avslutas med en härligt lång eftersmak.
Som namnet antyder är detta vin gjort på 100 % brunellodruvor och lagringen har skett på franska och slovenska ekfat under 36 månaders tid. Detta vin passar bra till:

  • Nötkött
  • Lammkött
  • Vilt

Detta vin har fått en rad mycket positiva recensioner av vinportaler såsom Vinbanken.se, Artbergomvin.nu Arbetarbladet. Dessa har berömt vinet för bland annat dess prisvärdhet och höga kvalitet.

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore (3040)

Detta klassiska och stilrena vin från Valpolicella är en annan nyhet som många vinälskare är exalterade över. Den kryddiga smaken kombineras på ett elegant sätt med hallon, viol, choklad, örter och en ekfatskaraktär. Vinet har en viss tyngd och komplexitet.

Vinet är framställt av druvskal från amaronetillverkning som genomgår en andra jäsning. Dessa blandas med en regionspecifik blandning av corvina, rondella och molinara. Slutresultatet blir en kombination av det mustigt tunga amaronevinet och den lätta vintypen som är karakteristisk för Valpolicella. Detta vin passar bra till:

  • Nötkött
  • Lammkött

Hemsidan The Wine Copany med flera har gett mycket beröm åt denna Valpolicella Ripasso.

Vinjournalen.se rekomenderar

Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Artikel:2298Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

RegionCôtes du Rhône (CdR)Årgång2020ProducentDomaine des PasquiersDruvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol15 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy