Två utsökta decembernyheter på Systembolaget

Brunello di Montalcino Fattoi 2008 (3097)
Denna prisvärda goding från Toscana dricks gärna som sällskap till rätter med rött kött. Smaken är intensiv och för tankarna till röda bär, fat, tobak och kryddor. Balanserade tanniner ger en elegant finish som avslutas med en härligt lång eftersmak.
Som namnet antyder är detta vin gjort på 100 % brunellodruvor och lagringen har skett på franska och slovenska ekfat under 36 månaders tid. Detta vin passar bra till:

  • Nötkött
  • Lammkött
  • Vilt

Detta vin har fått en rad mycket positiva recensioner av vinportaler såsom Vinbanken.se, Artbergomvin.nu Arbetarbladet. Dessa har berömt vinet för bland annat dess prisvärdhet och höga kvalitet.

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore (3040)

Detta klassiska och stilrena vin från Valpolicella är en annan nyhet som många vinälskare är exalterade över. Den kryddiga smaken kombineras på ett elegant sätt med hallon, viol, choklad, örter och en ekfatskaraktär. Vinet har en viss tyngd och komplexitet.

Vinet är framställt av druvskal från amaronetillverkning som genomgår en andra jäsning. Dessa blandas med en regionspecifik blandning av corvina, rondella och molinara. Slutresultatet blir en kombination av det mustigt tunga amaronevinet och den lätta vintypen som är karakteristisk för Valpolicella. Detta vin passar bra till:

  • Nötkött
  • Lammkött

Hemsidan The Wine Copany med flera har gett mycket beröm åt denna Valpolicella Ripasso.

Brunello di Montalcino Fattoi

Italienarnas egna favoritvin. Ett anrikt, lyxigt och framförallt farligt välsmakande vin som är perfekt till fina middagar. Upplev hjärtat av Toscanas traditioner med denna hänförande dryck. Det här är inget "vardagsvin" och vill man greppa smakens alla nyanser så kanske det är bäst att dricka vinet för sig.

Artikelnummer: 3097

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Az. Agr. Fattoi

Land: Montalcino (Toscana)

Alkohol:14,5 % Vol %

Pris:219 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna