Nationaldrycken i Peru är Pisco, en klar druvbrandy som liknar Grappa. Det finns både Pisco från Peru och Chile att i beställningssortimentet på Systembolaget och vi har valt att använda en peruansk Barsol Pisco  (nr 86896).

Att göra en drink som Pisco Sour är ingen billig historia. Helflaskan kostar 554 kr.  I gengäld blir drinken gudagod!

Lite kuriosa

Pisco Sour skapades av bartendern Victor Morris, en amerikan som kom till Peru 1904, för att egentligen arbeta på ett järnvägsföretag. Morris flyttade till Lima 1915 och ett år senare öppnade han Morris Bar som blev ett populärt tillhåll för den peruanska överklassen och för engelsktalande utlänningar. Morris ofta experimenterade med nya drycker och komponerade drinken Pisco Sour som en variant av Whisky Sour.

Det här behöver du

  • 4,5 cl Barsol Pisco
  • 3 cl citronjuice
  • 2 cl sirap
  • 1 äggvita
  • några droppar Angostura Bitters för garnering

Nu när du har ingredienserna kan du ta fram din shaker och titta på filmen där ägaren till baren Don’t Tell i New York, Jim Meehan visar hur man gör en klassisk Pisco Sour med en ursnygg garnering!

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy