Vad är en supertuscan?

Supertoskanorna var tänkta att vara viner av mycket högre kvalitet, som inte använde de efterfrågade 10% vitvinsdruvor i blandningen. Det första producerades av Antinori och hette Tignanello. Idén bakom blandningen var att ta fram det bästa hos varje druva, istället för att vara fast i en särskild formula.

Druvor som används i de supertoskanska vinerna:

  • Sangiovese
  • Cabernet Sauvignon
  • Merlot
  • Syrah

Antinori bröt inte bara traditionen genom att introducera utländska druvor i blandningen, han ändrade också lagringsmetoden. Istället för att lagras i slovenska ekfat, som de flesta toskanska vinerna, valde han franska barriques från Bordeaux. Det dröjde inte länge innan vinerna började vinna priser och fick namnet Supertoskanor.

Som ett erkännande för den nya arten supertoskanska viner har de italienska lagstiftarna ändrat reglerna för druvkomposition. De som passar in på beskrivningen benämns som Chianti Classico, alla andra som IGT, eller Indicazione Geografica Tipica, italienska för ”typiskt för regionen”. Idag är dessa bland Italiens populäraste viner.

Château Haut Brandey

Ett ekologiskt, modernt och för ursprunget generöst fruktigt vin med inslag av körsbär, svarta vinbär, vanilj, choklad och örter. Vinet kommer från vingårdar som ligger bland kullar av lera och kalksten inom Entre-Deux-Mers i byn Sainte-Radegonde, ca 45 km öster om staden Bordeaux

Artikelnummer: 3156

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Chateau Haut Brandey

Land: Bordeaux, Frankrike (Bordeaux)

Alkohol:12,5 %

Pris:90 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna