Det många kanske inte vet är att länder som Chile och Argentina numera producerar sina egna högklassiga versioner av detta vin. Cabernet Sauvignon-druvor föredrar varmare klimat, vilket förklarar varför de har blivit så populära på platser som Napa Valley och Australien.

Smaker som dessa är anledningen till att det finns så många förslag av Cabernet Sauvignon-viner:

  • Blåbär
  • Björnbär
  • Körsbär
  • Plommon

Cabernet Sauvignon-viner är mellanfylliga till mycket fylliga och har exceptionellt höga nivåer av tanniner. De höga tanninnivåerna hjälper de fruktiga smakerna och ger dem större komplexitet. Tillsammans med de fruktsmaker dessa viner har, finns det också ofta toner av läder och vanilj.

En gång i tiden var dessa viner bland de dyraste i världen, men så är inte längre fallet. Många av de bästa förslagen på Cabernet Sauvignon-viner är numera väldigt prisvärda. Bland dessa är viner från Napa Valley i Kalifornien och från södra Australien.

Vinjournalen.se rekomenderar

La Dame de Malescot

La Dame de Malescot

Artikel:5491Volym:750 ml
Pris369 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionUpptäck blommorna i vinÅrgång2017ProducentChateau Malescot Saint-ExuperyDruvor45% Merlot, 55% Cabernet Sauvignon samt liten del Cabernet Franc och Petit Verdot.Alkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy