För att skapa de bästa söta viner från Frankrike måste druvorna ha relativt mycket ädelröta innan de skördas. När detta sker kan druvsaften liknas vid flytande guld och vinerna som produceras från dem är rent av magiska.

Regioner som producerar söta viner från Frankrike:

  • Juraçon
  • Bommes
  • Preignac
  • Fargues

Värt att notera är att de bästa söta vinerna från dessa regioner tenderar att vara ganska dyra. Skälet för detta är antalet personer som krävs för att skörda druvorna. De måste plockas för hand och det kan ta flera genomgångar av varje vingård innan druvorna är helt skördade.

För att skapa söta viner från Frankrike måste druvorna inte bara ha mycket ädelröta, vinmakarna måste också stoppa jäsningsprocessen vid exakt rätt tidpunkt för att lämna kvar så mycket socker som möjligt i vinet. Vinproducenterna i regionen är mycket duktiga på detta, något som märks i varje flaska.

Vinjournalen.se rekomenderar

La Dame de Malescot

La Dame de Malescot

Artikel:5491Volym:750 ml
Pris349 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionUpptäck blommorna i vinÅrgång2017ProducentChateau Malescot Saint-ExuperyDruvor45% Merlot, 55% Cabernet Sauvignon samt liten del Cabernet Franc och Petit Verdot.Alkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy