Söta viner från Frankrike fortfarande i världsklass

För att skapa de bästa söta viner från Frankrike måste druvorna ha relativt mycket ädelröta innan de skördas. När detta sker kan druvsaften liknas vid flytande guld och vinerna som produceras från dem är rent av magiska.

Regioner som producerar söta viner från Frankrike:

  • Juraçon
  • Bommes
  • Preignac
  • Fargues

Värt att notera är att de bästa söta vinerna från dessa regioner tenderar att vara ganska dyra. Skälet för detta är antalet personer som krävs för att skörda druvorna. De måste plockas för hand och det kan ta flera genomgångar av varje vingård innan druvorna är helt skördade.

För att skapa söta viner från Frankrike måste druvorna inte bara ha mycket ädelröta, vinmakarna måste också stoppa jäsningsprocessen vid exakt rätt tidpunkt för att lämna kvar så mycket socker som möjligt i vinet. Vinproducenterna i regionen är mycket duktiga på detta, något som märks i varje flaska.

Château Haut Brandey

Ett ekologiskt, modernt och för ursprunget generöst fruktigt vin med inslag av körsbär, svarta vinbär, vanilj, choklad och örter. Vinet kommer från vingårdar som ligger bland kullar av lera och kalksten inom Entre-Deux-Mers i byn Sainte-Radegonde, ca 45 km öster om staden Bordeaux

Artikelnummer: 3156

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Chateau Haut Brandey

Land: Bordeaux, Frankrike (Bordeaux)

Alkohol:12,5 %

Pris:119 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna