Skummiga Platan Granát förhöjer julsnapsen

Goda, fylliga Platan Granát gör nu entré på Systemet, alldeles lagom i december och är ett mörkare, sötare lageröl som klockrent kommer att ackompanjera julbordet, snapsen och även en chokladpralin.

Det här är en klassiker från ett av de ledande bryggerierna, Pivovary Lobkowicz i Tjeckien också ett av de äldre moderna hantverksbryggerierna i landet. Byggeriet grundades redan 1598 och ligger vid slottet Protivín.

Fakta om produkten
Namn: Paltan Granát, pris 19:90, art.nr 1554
Producent: Pivovary Lobkowicz, a.s.
Region: Böhmen, Tjeckien
Alkoholhalt: 4,6 % Vol
Smak: Knäckig med inslag av muscovadosocker, aprikos, apelsin, honung och rostade nötter.

Tjeckiens hundraåriga bryggeritradition har skapat några riktigt populära klassiker och det granatfärgade Platan Granát är inget undantag, en skummig öl och full av smak.
Detta är en bra balanserad lager med en bra komplexitet och är producerad av de bästa naturliga råvarorna enligt traditionella böhmiska recept. Den rika, harmoniska smakprofilen har en tydlig bitterhet med knäckiga, karamelliga toner av muscovadosocker, aprikos, apelsin, honung och rostade nötter samt humle.

Det är bryggmetoden som är utmärkande för Platan Granát, eftersom man inte tillsätter vatten i ölet eller använder några som helst syntetiska tillsatser.

På bryggeriet menar Miroslav Kyvala:

– Fördelen med mindre traditionella bryggerier är att man kan variera produktionen, lansera nya ölsorter. Man kan vara flexibel och anpassa sig till vad konsumenterna vill ha.

Frågor och svar:

Vilken smakprofil har Platan Granát?

Platan Granát har en rik och harmonisk smakprofil med knäckiga, karamelliga toner av muscovadosocker, aprikos, apelsin, honung och rostade nötter samt humle.

Vilket bryggeri producerar Platan Granát?

Platan Granát produceras av Pivovary Lobkowicz i Tjeckien.

Vilken alkoholhalt har Platan Granát?

Platan Granát har en alkoholhalt på 4,6 % Vol.

Vad är utmärkande för bryggmetoden för Platan Granát?

Utmärkande för bryggmetoden för Platan Granát är att man inte tillsätter vatten i ölet eller använder några som helst syntetiska tillsatser.

Vilken fördel menar Miroslav Kyvala att mindre traditionella bryggerier har?

Miroslav Kyvala menar att fördelen med mindre traditionella bryggerier är att man kan variera produktionen, lansera nya ölsorter och vara flexibel och anpassa sig till vad konsumenterna vill ha.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.